Присъдата на южноафриканския лекоатлет Оскар Писториус бе увеличена от 6

...
Присъдата на южноафриканския лекоатлет Оскар Писториус бе увеличена от 6
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на Писториус на 13 години


Присъдата на южноафриканския лекоатлет Оскар Писториус бе увеличена от 6 години на 13 години и 5 месеца от Върховния апелативен съд в страната. На 14 февруари 2013-та година Писториус простреля приятелката си Реева Стеенкамп с пушка в дома им.

От съда оповестиха, че първичната присъда на известния параолимпиец е била "шокиращо лека" и я увеличаха на минималните за ликвидиране 15 години, от които се вади времето, което Писториус към този момент е излежал. Участникът на Олимпийските игри в Лондон през 2012-та година не участва в залата при оповестяването на новата му присъда. Говорителката на семейство Стеенкамп - Таня Коен, изрази задоволството си от решението на съда. "Това е доста прочувствен миг за семейство Стеенкамп. Тяхната религия в правосъдната система през днешния ден бе потвърдена", сподели Коен.

Оскар Писториус простреля приятелката си Реева Стеенкамп на 14 февруари 2013-та година в дома им в Претория. В следствие спортистът съобщи, че е взел 29-годишната Стеенкамп за апаш и по тази причина я е прострелял през вратата на банята с пушка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР