Присъдата на свалената от власт Аун Сан Су Чжи бе

...
Присъдата на свалената от власт Аун Сан Су Чжи бе
Коментари Харесай

Хунтата в Мианма намали присъдата на Аун Сан Су Чжи

Присъдата на свалената от власт Аун Сан Су Чжи бе понижена от четири на две години по решение на назначеното от военните държавно управление. Това заяви през днешния ден националната телевизия на азиатската страна, представена от Ройтерс.

По-рано денем бе обявено, че носителката на Нобелова премия за мир, която бе свалена от власт през февруари, е наказана на две плюс две години по две разнообразни обвинявания за подстрекаване и за нарушавания на коронавирус рестриктивните мерки. Присъда от четири години получи и експрезидентът Вин Минт.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че това е "политически стимулирана присъда ". Същото мнение изрече и Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет, съгласно която присъдата е произнесена след "срамен развой на закрито съвещание от следен от военните съд ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че "несправедливата присъда на Аун Сан Су Чжи и репресиите против други демократично определени лица са нова засегнатост към демокрацията и правораздаването " в Мианма. Председателката на норвежкия Нобелов Комитет Берит Райс-Андерсен установи, че правосъдният развой против Су Чжи е с "ниска благонадеждност ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР