Присъдата на руския бизнесмен Виктор Бут, осъден в САЩ за

...
Присъдата на руския бизнесмен Виктор Бут, осъден в САЩ за
Коментари Харесай

Удължиха присъдата на руски бизнесмен - правел алкохол в килията си

Присъдата на съветския предприемач Виктор Бут, наказан в Съединени американски щати за трафик на оръжия, е била увеличена с над 40 дни. Причината е, че произвеждал алкохол в затворническата си килия, заяви юристът му Алексей Тарасов в изявление за вестник " Известия ".

Бут излежава 25-годишна присъда, откакто преговарял за продажба на оръжия с хора, за които мислел, че са колумбийски бунтовници. Те обаче се оказали информатори на американската Служба за битка с опиатите (ДЕА).

Руският предприемач е наказан за скрит план за убийството на американски жители, планувана доставка на ракети " земя-въздух " и подкрепяне на терористична организация, каквато е съгласно Съединени американски щати групировката Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК).

Адвокатът му изяснява, че става дума за известно в Съединени американски щати пиво, получавано от така наречен чаена гъба. Употребявали го и надзиратели, и пандизчии. Бут също отглеждал в килията такова растение, с цел да си лекува стомаха, написа Българска телеграфна агенция.

Внезапно обаче " в килията нахлули инспектори с някакъв чудноват апарат " и обвинили руснака, че създава алкохол. " Дори да е имало алкохол там, става дума за стотни или дори хилядни елементи от промила ", твърди юристът. Довереникът му обаче бил " лишен от някои привилегии, заслужени с положително държание ", а присъдата му - увеличена с над 40 дни.

По-рано се разбра, че против Бут е формирано дисциплинарно произвеждане, тъй като по време на изявление за съветски медии общувал с публицист от Русия, който не бил включен в разрешителния лист. Според " Известия " пандизчията може да бъде осъден за това с " връщане в изолатора " или ново увеличение на присъдата, по думите на юриста му - с 54 дни.

Освен това може да му забранят за една година позвъняванията по телефона и покупките от затворническата лавка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР