Присъдата на Proud Boys за бунтовете на 6 януари е пренасрочена

...
Изслушванията за присъди на двама лидери на крайнодясната група Горди
Коментари Харесай

Изслушванията за присъди на двама лидери на крайнодясната група "Горди момчета" бяха пренасрочени, след като съдията отмени производството в сряда поради медицински проблем, казаха много източници пред CNN.

Енрике Тарио и Итън Нордиан, и двамата бяха осъдени за сериозен заговор за опити да попречат на Джо Байдън да стане президент след изборите през 2020 г., ще бъдат осъдени по-късно тази седмица и в началото на следващата седмица.

Присъдата на Нордеан е насрочена за петък в 14:00 часа. ET, докато Tarrio, бившият председател на Proud Boys, трябва да бъде осъден във вторник в 14:00 часа. ЕТ.

Членовете на семействата на обвиняемите бяха дошли във Вашингтон, окръг Колумбия, от цялата страна за изслушването в сряда и бяха видимо разстроени от внезапното пренасрочване, докато адвокатите на двамата мъже се мъчеха да разберат плановете за пътуване.

Съдия Тимъти Кели, който председателстваше процеса срещу петимата членове на "Гордите момчета", отхвърли исканията за оправдаване на обвиняемите в понеделник и изслуша показанията на множество служители на Капитолия на САЩ, които присъстваха, когато про-Тръмп тълпа се разбунтува в Капитолия през януари 6 юни 2021 г.

Прокурорите поискаха от Кели да осъди Тарио на 33 години затвор, а Нордеан - на 27 години затвор.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР