Присъдата на нидерландския колоездач Матю ван дер Пул за нападение

...
Присъдата на нидерландския колоездач Матю ван дер Пул за нападение
Коментари Харесай

Присъдата на Матю ван дер Пул за нападение над две тийнейджърки бе отменена

Присъдата на нидерландския колоездач Матю ван дер Пул за нахлуване над две тийнейджърки в навечерието на международното състезание в Австралия през септември бе анулирана от окръжния съд в Сидни.

27-годишният състезател се призна за отговорен за абсурда, който е вдигнал на двете девойки на 13 и 14 години, които са хлопали на вратата на хотелската му стая. За него му бяха повдигнати две обособени обвинявания, а състезателят на Алпецин-Декьонинк бе санкциониран и с 1500 $. Ван дер Пул обаче апелира присъдата и в последна сметка бе оправдан, откакто съдът откри, че дейностите му са били в " отговор на дразнещо и настъпателно държание " от страна на девойките.

" Той не се нуждаеше от присъда. Той е предан състезател и колоездач. Важно е тези въпроси да бъдат отхвърлени ", сподели юристът на колоездача Майкъл Боу пред медиите в Австралия.

Ван дер Пул, който има етапни победи в обиколките на Франция и Италия и е една от огромните звезди на колоезденето, не съумя да приключи присъединяване си във финала на международното състезание, отказвайки се 230 километра преди финала, като съгласно Боу той е бил повлиян от случилото се часове по-рано.

Световната купа в общия шосеен старт бе извоювана от белгиеца Ремко Евенепул.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР