Присъдата е постановена не поради липса на смелост и страх

...
Присъдата е постановена не поради липса на смелост и страх
Коментари Харесай

Доживотен затвор за убиеца на Евгения и помагача м

" Присъдата е постановена не заради липса на храброст и боязън от публичното мнение, както съобщи отбраната на подсъдимите, а тъй като правосъдният състав е уверен във виновността им и в справедливостта на наказването ", показват от Софийския градски съд.
 
Делото за убийството на Евгения Владимирова, чието тяло беше намерено в куфар, завърши с неоправдателни присъди. Орлин Владимиров и посоченият за негов съизвършител - татко му Пламен Владимиров, получиха пожизнен затвор.
 
18-и състав на Софийския градски съд призна Орлин Владимиров за отговорен, че на 13 октомври 2021 година е умъртвил съзнателно Евгения по изключително непосилен метод - посредством удушаване. А татко му - Пламен е оказвал препоръки и помощ и е укрил тялото на Евгения. С тези претекстове съдът постанови двете доживотни присъди. В последната си дума към съда Орлин сподели, че в никакъв случай не е желал това са се случи. 
 
Досега Орлин Владимиров беше в пандиза, а татко му Пламен беше на независимост. Преди произнасянето на решението той влезе в залата със забавяне и със сак. Бившият чиновник на ДАНС е давал инструкции на сина си по какъв начин да убие Евгения и по какъв начин да прикрие случилото се. След убийството ѝ - татко и наследник я оповестиха за търсене.
Месец я търсиха - до момента в който не се разбра, че тялото на младата жена е в куфар, пренебрегнат край хвостохранлището на Перник. Двамата употребявали знанията си - като някогашен чиновник на службите и умел IT експерт в заличавенето на следите си.
 
" Със сигурност присъдата ни удовлетворява, това беше доста тежък развой, доста сложен за събиране на доказателства, лиши доста време на проверяващите органи, на прокуратурата, събирахме зрънце по зрънце. И двамата подсъдими са задоволително интелигентни, а в лицето на бащата имат опита да прикрият и провеждат действието ", съобщи Иван Кучиев, прокурор в Софийска градска прокуратура.
 
Съдът почете напълно гражданските искове на околните на потърпевшата за неимуществени вреди, които възлизат на 2.3 млн лв., от които 500 000 лева на малолетния наследник на Евгения.

" Нищо не може да я върне, и милион да ни дадат. Но съм удовлетворена от съда. Присъдата е добра, макар че не е без право на подмяна. Продължаваме да се борим ", уточни Капка Чорбанова, майка на убитата Евгения.
 
Присъдата предстои на обжалване, а отбраната на Владимирови даде знак, че ще работи в тази посока. " Предстои още работа да се свърши по това делото, занапред е на първа инстанция, занапред има да се съберат още доказателства. Надявам се апелативните съдии да вникнат в това каква е истината ", заяви Емануил Бастев, юрист на Орлин Владимиров.
 
Съдебната палата осъмна с плакати - " Доживотна присъда без право на подмяна ". Това си искане ще препотвърди пред Съда и отбраната на фамилията на Евгения. Заседанието стартира с минута безмълвие от близки и другари на Евгения, който държаха нейни фотоси в ръцете си.
 
Припомняме, че тялото на Евгения беше открито в куфар преди две години в безлюдна околност край Перник. 11 месеца след началото на процеса, той завършва на първа инстанция. На последното съвещание Орлин Владимиров направи цялостни признания. Той изясни пред съда, че е умъртвил Евгения, отричайки да го е възнамерявал.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР