Присъда за възпрепятстване на правото на глас е произнесена в

...
Присъда за възпрепятстване на правото на глас е произнесена в
Коментари Харесай

500 лв. глоба за мъж, унищожил лична карта, за да попречи на друг да гласува

Присъда за възпрепятстване на правото на глас е произнесена в Плевен, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Бързо позволение е получил случай в плевенското село Пелишат.

На 10 октомври в полицията е получен сигнал за заплашван гражданин на селото, чийто документ за идентичност е погубен за да му бъде попречено да упражни изборното си право. Два дни по-късно, на 12 октомври, откритият като създател на отправените закани гражданин на същото село е арестуван за период до 24 часа. Образувано е бързо произвеждане. Наложена му е мярка за неотклонение " подписка ".

На 18 октомври Районният съд в Плевен е постановил на създателя на действието да му бъде наложено административно наказване – санкция в размер на 500 лева, показват от полицията.

На брифинг министърът на Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че има получени 1080 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. 635 от сигналите са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии и обединения. Оповестените данни са до 10:00 часа на вчерашния ден, напомня Българска телеграфна агенция.

От полицията в Плевен през днешния ден показаха, че на денонощна телефонна линия 064 – 864 – 323 и на e-mail [email protected] гражданите могат да алармират за видяни от тях нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР