Присъда от почти половин милион лева за АПИ заради инцидента

...
Присъда от почти половин милион лева за АПИ заради инцидента
Коментари Харесай

АПИ е осъдена да плати 460 000 лева за жената, която загина от паднала лампа в тунел „Ечемишка“

Присъда от съвсем половин милион лв. за АПИ поради случая от 5 февруари 2017 година в тунел „ Ечемишка “, в който след рухване на лампа почина жена.  Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно откакто делото по случая от 2017-та година мина през няколко правосъдни инстанции.

Седем години откакто лампа се откъсна от тавана на тунел „ Ечемишка ” и удари автомобила, в който се возеше 64-годишната Елена Михайлова пристигна ред и за финалното правосъдно решение за изплащането на компенсации от страна на АПИ. Агенция „ Пътна инфраструктура “  осъдена да заплати 460 хиляди лева с лихвите на наследниците на дамата, която през 2017 година почина в тунела „ Ечемишка “, когато лампа се стовари върху колата ѝ. Парите са за двете деца и за майката на починалата – всеки от тях ще получи по 110 000 лева, а на вдовеца на 64-годишната жена – 130 хиляди лева Разследването, което да покаже кои са виновниците, не е приключило.

През 2018 година прокуратурата повдигна шест обвинявания, свързани с този случай, две от тях са ориентирани към разнообразни шефове на АПИ – Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и чиновниците на организацията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

Продължават ремонтите на Автомагистрала „ Хемус ” – двата тунела ще бъдат затворени до юли 2024 година а през това време целият трафик става през тръбите в посока София.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР