Присъда от една година и осем месеца условно, с три

...
Присъда от една година и осем месеца условно, с три
Коментари Харесай

Полицейски шеф се измъкна с условна присъда за зверска катастрофа с жертва

Присъда от една година и осем месеца условно, с три годишен изпитателен период получи някогашният шеф на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, поради породена гибел при злополука, оповестява "Дарик нюз ".

Делото протече при съкратена процедура по искане на обвинения. Присъдата на някогашния началник и сегашен служител на реда може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в границите на 15 дни.

На 13 март 2018 година в кюстендилското село Невестино автомобил, ръководен от Захариев се движел с несъобразена скорост от 93 км/ч и се забил челно друга кола. На място умрял водачът на удареното транспортно средство - 45-годишният Росен Любенов.

Обвиняемият не пожела да разяснява пред медиите, като в правосъдната зала съобщи, че не е предполагал, че може да взе участие в подобен случай и съжалява за гибелта на Любенов. Роднините на умрелия бяха извънредно смутени и обявиха, че ще апелират присъдата.

За да се избегнат всевъзможни подозрения в обективността на следствието, основният прокурор Сотир Цацаров разпореди досъдебното произвеждане да се управлява от Окръжната прокуратура в София. От прокуратурата още не са наясно дали ще апелират присъдата.

„ Присъдата е напълно съобразена със закона. На този стадий ще преценим в 15-дневния период дали ще протестираме постановената присъда. Тъй като отново споделям при процедурата на кратко разследване присъдата е напълно съобразена със закона”, сподели прокурорът от Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР