Присъда от 5 години лишаване от свобода“ и глоба в

...
Присъда от 5 години лишаване от свобода“ и глоба в
Коментари Харесай

Затвор за офис мениджър, заплашвал с побой и убийство длъжници

 Присъда от 5 години " отнемане от независимост “ и санкция в размер на 5000 лв. за мъж, наложително събирал отговорности, по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Търговище, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

40-годишният Н.К. беше наказан на 5 години " отнемане от независимост “ при общ режим и санкция от 5000 лв. за това, че при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, за да принуди петима души да върнат заемите си към кредитна институция, ги заплашил с принуждение и с ликвидиране, като действието било съпроводено и с нанасяне на лека телесна щета на двама от тях. Мъжът бил притеглен към наказателно отговорност от Окръжна прокуратура – Търговище за закононарушение по член 213а, алинея 3, т. 5 по отношение на алинея 2,  т. 1 и 2 и алинея 1 и по отношение на член 26, алинея 1 и чл.130 алинея 2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият работел като офис управител във компания за бързи заеми в София. Длъжностната му характерност включвала да дава отговор за получени суми по утвърдени заеми и да оперира с финансови средства, благосъстоятелност на същата. През декември 2017 година Н.К. бил командирован в офис на компанията в град Търговище, като една от дилемите му била да се заеме с споразумяване на забавени заплащания.

На 11 и 12 декември 2017 година, обвиненият провел и осъществил срещи с двама мъже и три дами, които имали отговорности към кредитната институция, която представлявал. Във всички случаи той се държал нападателно с клиентите и отправял към тях и към фамилиите им разнообразни закани и закани за разпра, нанасяне на побои и даже се заканвал " да ги убие “. Двамата мъже станали жертви освен на вербална, само че и на физическа експанзия от страна на Н.К., който още при започване на срещите си с тях, за да ги респектира, им нанасял по няколко удара. Поведението на мъжа и неговите дейности довели до съществени терзания и боязън у пострадалите.

Решението на Окръжен съд - Търговище предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР