Присъда лишаване от свобода“ за срок от девет месеца и ...

Присъда лишаване от свобода“ за срок от девет месеца и

Осъдиха мъж, управлявал МПС след употреба на алкохол

Присъда „ отнемане от независимост “ за период от девет месеца и санкция в размер 450 лв. реализира Районна прокуратура–Разград по бързо произвеждане, формирано за закононарушения по член чл.343б, ал.2 и член 343в, алинея 2 от Наказателен кодекс.

С обвинителен акт за ръководство на МПС с централизация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, откакто е осъждан за същото действие, и без удостоверение за ръководство в едногодишен период от наказването за същото действие по административен ред е предаден на съд 37-годишният С.Ч., живущ в град Цар Калоян.

Мъжът ще остане в пандиза общо 18 месеца, защото е направил закононарушението в изпитателен период по предишно наказание за същото закононарушение. Поради това, с изключение на присъдата от девет месеца „ отнемане от независимост “, съдът дефинира С.Ч. да изтърпи дейно още девет месеца „ отнемане от независимост “, каквато била предходната му присъда, изтърпяването на което било отсрочено с три години изпитателен период.

Подсъдимият бил арестуван на 2 юли 2022 година, откакто полицейски чиновници открили, че управлявал лек автомобил след приложимост на алкохол с централизация от 3,34 промила. С.Ч. се движел по улиците на град Цар Калоян с несъобразена скорост, форсирал мотора, въртял гуми, карал зигзагообразно. По време на придвижването си той без да желае угасил мотора на автомобила и спрял. Опитал се неведнъж да го приведе в придвижване, само че бил видян от двама жители, които съумели да му вземат ключа от автомобила и да го изведат от него. Мъжете подали сигнал на 112 и на място неотложно дошъл полицейски екип.

От събраните данни по случая станало ясно, че малко преди задържането си С.Ч. предизвикал ПТП с паркиран автомобил, като бързо напуснал местопроизшествието.

Одобреното от съда съглашение не предстои на обжалване и е приведено в осъществяване.

Източник: novinata.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg