Природозащитници се събраха в София на протест срещу избрания от

...
Природозащитници се събраха в София на протест срещу избрания от
Коментари Харесай

Природозащитници протестират срещу избрания вариант за изграждане на АМСтрума през Кресненското дефиле

Природозащитници се събраха в София на митинг против определения от правителството   " Източен вид " за създаване на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле. Недоволството им е ориентирано и против застрояването на националните паркове " Пирин " и " Странджа ".

Протестиращите се събраха на площад " Независимост ". Протестът им сплотява над 30 дела, измежду които " Спаси Пирин ", самодейностите за запазване на Корал и Рупите, " Опазване на Скаптопара ", " Спри изгарянето на отпадъците в София " и " Не на построяването на нови нуклеарни централи ". Десетките недоволни жители издигнаха плакати с надписи " Няма да мълчим ", " Край на беззаконието. Писна ни! ", " Оставете предците ни на мира " и " Не отнемайте културното ни завещание ". 

" " Спаси Пирин " започнахме още от началото на годината митингите. Ние сме за законността и да се съблюдават законите в България. Искаме да се вършат екологични оценки, само че не сме и срещу това и за културното завещание да опазим, тъй че идеите ни се преплитат. Ние желаеме след над да остане и природа, и културно завещание ", сподели участничка в митинга. 

Гражданите оповестиха, че са обединени от безотговорността на държавното управление, само че и от фантазията, че могат да трансформират България. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР