Природозащитникът и бивш народен представител Александър Дунчев разкри какво стои

...
Природозащитникът и бивш народен представител Александър Дунчев разкри какво стои
Коментари Харесай

Александър Дунчев за промените в ЗУЧК: Пагубна сделка за сметка на Черноморието и дори държавата?!

Природозащитникът и някогашен национален визиите л Александър Дунчев разкри какво стои зад последните промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие . Той попита дали това не е пагубна договорка за сметка на цялото ни Черноморие и даже на страната. Публикуваме коментара му без редакторска интервенция:

„ Наистина ли са „ огромен триумф “ измененията в ЗУЧК за трите плажа Корал, Иракли и Карадере, или са пагубна договорка за сметка на Черноморието и даже страната?

Решете сами:

1. Законопроектът бе импортиран, с цел да реши една персонална идея на един от вносителите, а не с цел да спре застрояването на морето. Затова законът не бе координиран с гражданските организации, които се борят и пазят Черноморието години наред.

2. А посредством навръх тези организации беше разкрита и спряна част от договорката – пар. 9 и 10 бяха оттеглени, тъй като целяха връщането на бетона по морето посредством схемата „ Дюни-гейт “ от 2013 година

3. Доказателство за лобизъм, също така, че единият вносител употребява плажа Корал като персонален, е и обстоятелството, че не направи нищо да бъдат подкрепени публичните оферти за по-адекватна отбрана на цялото Черноморие.

4. А вносители ББ и Директива за птиците, които са почитатели на бетона, сигурно са спазарили „ отбраната “ на трите плажа за някоя мега скица, като вкарването на Деси в Конституцинния съд или запазването на министъра на Движение за права и свободи след футболния разгром.

5. Най-лошото е, че съгласно разбора на Тома Белев, съпредседател на ЗД и специалист на „ Зелени закони “, с безкритичното и на крайник пробутване на измененията в ЗУЧК за трите плажа, сътрудниците в „ сглобката “ с няколко хитри маневри уредиха да продължи увреждането на два типа дюни, да не стопира унищожаването на плажове посредством противоречиви концесии и градежи, както и да се възвърне застрояването на крайбрежието в зона “Б “ посредством противозаконни подробни устройствени проекти.

6. Да не приказваме, че „ отбраната “ на трите еко-плажа може и да пропадне с гръм и тропот, в случай че страната не откри сред 200 и 400 млн. лева да обезщети притежателите на парцели в буфера от 500 м. И да ги обезщети защо?! Че са заграбили с далавери някогашни държавни и общински парцели за жълти стотинки, и след това посредством корупция са си прокарали разрешителни без екооценки??

И този опит за популизъм е оголен. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР