Природозащитната организация Грийнпийс – България емитира специална банкнота с образа

...
Природозащитната организация Грийнпийс – България емитира специална банкнота с образа
Коментари Харесай

Пуснаха банкнота с Христо Ковачки

Природозащитната организация " Грийнпийс " – България емитира специфична банкнота с облика на енергийния олигарх Христо Ковачки. Честа му е отредена, тъй като съгласно екозащитниците той е измежду печелившите от блокираните промени в енергетиката. Купюрът бе показан от деятели със светлинна акция пред Народното събрание, Министерския съвет и Президентството.

Това са трите институции, които с дейностите си от последните седмици се пробваха да стопират всевъзможни промени, които биха довели българската енергетика в XXI век и биха раздрусали позициите на систематични замърсители с тежка корупционна история, оповестиха от организацията.

Организацията напомня, че на 12 януари депутатите задължиха държавното управление да предоговори с Брюксел проекта за възобновяване и резистентност, поради поетите от предходния кабинет задължения са понижаване на въглеродните излъчвания с 40 % до 2026 година по отношение на равнищата им от 2019 година Според " Грийнпийс " – България това унищожава упоритостта за декарбонизация на страната ни и епровалено опцията за равномерен преход оттатък въглищата. Така въглищните централи на Ковачки, които са най-старите и най-замърсяващите, получиха лиценз за замърсяване, допълват екозащитниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР