Природонаучният музей в Лондон допълни експозицията си от динозаври с

...
Природонаучният музей в Лондон допълни експозицията си от динозаври с
Коментари Харесай

Природонаучният музей в Лондон открива нова експозиция от динозаври

Природонаучният музей в Лондон добави експозицията си от динозаври с най-новия си жител - диплодока Ферн. Бронзовият му скелет е подложен пред входа на музея. Статуята е излята по формата на динозавъра Дипи, който също е един от експонатите. Оригиналният скелет се намира в Питсбърг, Съединените Щати. 
Диплодокът е огромен тревопасен. Този е дълъг 22 м и доближава ширина 4 метра в региона на бедрата. Това е едно от най-големите животни, които в миналото са ходили по Земята. Живял е по време на юрския интервал, т.е. преди към 150 милиона години. Обикалял е паралелно с други познати динозаври като стегозавъра и алозавъра.
Професор Сюзанна Мейдмънт, палеонтолог

Учените са избрали името Ферн, тъй като в новия си дом динозавърът е заобиколен от папрати, които преди 150 милиона години би ял. Той е подложен в едната градина заобикаляща музея. Тя съставлява времева линия на историята на земята. Изложени са както еволюцията на животинските типове, по този начин и на скалните и растителните. Позицията на диплодока е централна и всеки преминаващ може да го види. 
Идеята е да използваме входа и градините на музея по метод, който да накара хората да стартират да се замислят за това, което има вътре. Вместо да се разхождате през елементарна поляна, вие се отправяте на странствуване във времето. Това ви кара да се замислите за тези исторически концепции. Когато преминете градините, ще се вдъхновите по метод, който ще ви разреши да извлечете повече от експонатите в музея.
Д-р Пол Кенрик, основен откривател

Посетителите ще могат да влязат в градините и да се срещнат с Ферн от 18 юли 2024 г. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР