Природният газ в Европа поевтинява в четвъртък с близо 8%

...
Природният газ в Европа поевтинява в четвъртък с близо 8%
Коментари Харесай

Газът в Европа поевтинява с близо 8% към 47 евро за мегаватчас

Природният газ в Европа поевтинява в четвъртък с близо 8% към и даже малко под 47 евро за мегаватчас след две следващи сесии на повишаване, потвърждавайки наклонността на забележителна волатилност на цените след началото на военния спор сред Израел и " Хамас " този месец.

Днешното поевтинява след следващия несполучлив опит за по-трайно повишаване на газа над 50 евро/MWh е в следствие най-много на прогнозите, че температурите в Европа, в това число във Франция и Германия, ще се върнат към естествените си стойности или даже ще се покачат над междинните през идващите дни след интервал на извънредно студено време.

Междувременно австралийските профсъюзи утвърдиха съглашения за възнаграждение и условия за двете уреди за полутечен природен газ на компанията Chevron в Австралия, което анулира заплахата от протестни дейности.

Остават обаче в действие терзанията по отношение на доставките на газ, произлизащи от спора сред Израел и " Хамас ",

като се чака тази неустойчивост да се резервира заради лимитираните световни доставки. Израел затвори огромното си газово находище " Тамар " заради опасения за сигурността на фона на продължаващия боен спорове, което обаче може да засегне износа на полутечен природен газ от Египет.

В същото време към началото на октомври газовите складове в Европейски Съюз бяха запълнени покрай 100%, само че това рекордно равнище на запълняемост не покрива изцяло потреблението през зимните месеци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР