Природният газ ще поевтинее с около 8 процента през юли

...
Природният газ ще поевтинее с около 8 процента през юли
Коментари Харесай

Газът поевтинява с 8 вместо с 12% през юли

Природният газ ще поевтинее с към 8 % през юли и ще се продава за към 60.5 лева за мегаватчас. Това разгласи изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева по време на публичното разискване на цените.

Първоначалните разчети на държавното дружество предвиждаха понижение с 12 на 100, само че газът на международните борси е поскъпнал, което се отразява и на цените у нас, изясни Златева. Окончателното си  предложение " Булгаргаз " ще направи на 1 юли, когато и Комисията за енергийно и водно контролиране ще излезе с решение за цените.

В ценовия микс за юли е включено цялото контрактувано количество азерски природен газ, доставян по интерконектора „ България – Гърция “ (IGB), според дълготрайния контракт с Азербайджан. Тези количества покриват 72,2 % от потреблението за месеца и имат основно значение за реализиране на удобни цени на синьото гориво.

„ Булгаргаз “ е сключил за м. юли един контракт за доставка на полутечен природен газ (ВПГ) с търговец от района, след тръжна процедура, при условия за минимална доставна цена и препоръчан метод на заплащане.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР