Природният газ може да поскъпне с повече от прогнозираните малко

...
Природният газ може да поскъпне с повече от прогнозираните малко
Коментари Харесай

НОВА ТЕСЛА ЗА НАРОДА! Ефектът Радев ни удря още по джоба - природният газ може да поскъпне с повече от прогнозираните 14% от януари

Природният газ може да нарастне с повече от плануваните малко над 14% от януари. Това стана ясно по време на публичното разискване на цените в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Припомняме, че повишаването на природния газ стартира с политическата рецесия в страната и преодоляването на страната от президента Румен Радев и служебните му държавни управления.

" Булгаргаз " предлага цената на синьото гориво да стане малко над 117 лв. за мегаватчас от януари. Изпълнителният шеф на сдружението обаче през днешния ден уточни, че нарастването на природния газ от следващата година може да е по-значително.
свързани новини1751преди 5 часа
Причината са измененията в цените на европейските пазари.

Заявлението за скок на цените от 14 на 100 е импортирано на 10 декември, само че след тази дата цените на природния газ на европейските газови пазари и на петролните артикули не престават да вървят нагоре, изясни шефът на публичния снабдител „ Булгаргаз “. Затова той не изключи и по-голямо повишаване.

Въпреки това от сдружението успокоиха: „ Цената на природния газ, която „ Булгаргаз “ предлага на пазара е 35% по-ниска от настоящите цени от европейските пазари “, съобщи изп. шеф Николай Павлов.

От КЕВР също позволиха, че препоръчаното нарастване от 14 на 100 ще претърпи смяна в посока нагоре. Обявиха, че чакат обновена цена на природния газ въз основа на всички покупко-продажби, които са осъществени през декември на огромните европейски газови пазари.

„ Би следвало да чакаме значително покачване на цената на природния газ от първи януари “, съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

От „ Булгаргаз “ оповестиха още, че сдружението е сезирало ДАНС поради за изтекла информация по клаузи от контракта с азерския снабдител на газ.

„ Това е неприемливо. За първи път се случва такова нещо. За последните 10 година никой не си е разрешавал да цитира клаузи от контракти, да се вадят документи. Това би могло да докара до отрицателни последствия за „ Булгаргаз “, извадени са обстоятелства, неотговарящи на истината, биха могли да се поясняват превратно и се основава напрежение сред двете компании “, съобщи Павлов.

Към момента " Булгаргаз " нямат отговор от ДАНС. Окончателното решение за цената на газа на регулатора следва.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР