Природният газ да поскъпне с 20.3% е поискала Булгаргаз от

...
Природният газ да поскъпне с 20.3% е поискала Булгаргаз от
Коментари Харесай

“Булгаргаз” иска повишение с 20.3% на цената на синьото гориво

Природният газ да нарастне с 20.3% е поискала " Булгаргаз " от Комисията за енергийно и водно контролиране, заяви във вторник изп.- шеф на газовата компания Николай Павлов. Енергийният регулатор през днешния ден би трябвало да вземе решение в каква степен разноските на сдружението дават отговор на желаната цена.

Ако енергийният регулатор утвърди това нарастване, от през днешния ден един мегават синьо гориво ще коства 22.46 стотинки, без такси и данъци, стана ясно от думите на Павлов пред БНР.

От КЕВР обясниха, че това няма да докара до преразглеждане на цените на парното и топлата вода, защото те към този момент се дефинират един път годишно, а настоящето повишаване на газа бе калкулирано авансово.

Първоначално се очакваше сдружението да изиска покачване на цената с 15 на 100. Миналата седмица по време на публичното разискване обаче от " Булгаргаз " са показали, че нарастването може да е по-високо, поради забележителното повишаване на синьото гориво на европейските тържища.

Същевременно стана ясно, че все още просрочените отговорности на " Топлофикация София " към " Булгаргаз " са в размер на 120 млн. лева, като се чака до края на септември сдружението да погаси напълно дълга си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР