Природните методи за борба с листните въшки стават все по-популярни.

...
Природните методи за борба с листните въшки стават все по-популярни.
Коментари Харесай

Водка и горчица гонят листните въшки

Природните способи за битка с листните въшки стават все по-популярни. Обикновено вредителите се крият от долната страна на листата. Индикатор за тяхната поява са мравките, защото те се хранят от секретите им. Предлагаме няколко разновидността за отнасяне, а изборът е ваш.

- Пригответе 10 литра вода, 5 супени лъжици сода за самун, течен сапун и олио. Добавете содата във водата и разбъркайте добре. След това прибавете сапуна, а най-после и олиото. Всички съставки би трябвало да се смесят добре. Получената примес изсипете в бутилка и по-късно напръскайте листата. Олиото ще покрие листните въшки и те няма да могат да се движат. Ако има мощно наранени листа, отрежете ги и изгорете.

- Друго средство за битка с листните въшки е запарка от картофени листа. Вземете зелени листа и ги залейте с 5 литра вряла вода. Количеството на листата дано да е към 300 грама. Добавете към 20 грама настърган сапун и напръскайте растенията.

- Можете да приготвите и разтвор от горчица. Разредете 100 грама горчица на прахуляк в 10 литра вода, оставете за 48 часа на топло, прецедете, разредете с вода 1: 2 и разтворете 2 с.л. течен сапун. Напръскайте с този разтвор преди цъфтежа, по-късно повторете 14 дни след цъфтежа и по-късно третирайте на всеки 2 седмици.

- Възможно най-бързият метод за битката с листните въшки е да налеете водка в шише и да напръскате растенията. Същата процедура можете да я извършите и с кока-кола. Не е нужно да добавяте някаква друга съставна част.

- Можете да употребявате и коприва. Тя най-ефективно работи на млади растения. Залейте 1 кг коприва с 10 литра вода. Изчакайте да престои един ден, прецедете и напръскайте.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР