Природни бедствия карат милиони хора по света да бягат. Според

...
Природни бедствия карат милиони хора по света да бягат. Според
Коментари Харесай

Ето защо малкият град Дулут е магнит за климатичните мигранти

Природни бедствия карат милиони хора по света да бягат. Според Световната банка изменението на климата може да прогони 216 милиона души от домовете им през идващите 3 десетилетия. Ако не бъдат взети ограничения за ограничение на световните излъчвания, ще зародят действителни горещи точки на миграция, ще има от ден на ден климатични бежанци, освен в Африка и Югоизточна Азия, а и на другите континенти, предизвестява Световната банка. 

Не всеки обаче има финансовата опция да стартира изначало. Възможността да избягат от климатичните произшествия постоянно е налична единствено за привилегированите. такива образци има и в Съединени американски щати. 

Преди година и половина Джейми Александър решила да реалокира фамилията си от Калифорния до канадската граница. Казва, че не е имала избор, тъй като ставало дума за бъдещето на децата й. 

" През 2018 година имаше унищожителен горски пожар – умъртви съвсем 100 души и унищожи хиляди здания. Две седмици не можехме да напуснем къщата, нямаше учебно заведение, алармите се задействаха. Всичко беше опушено. Семейството ми имаше здравословни проблеми поради това ", споделя  Джейми Александър. 

Сега фамилията й живее в Дулут в северната част на Минесота. Джейми Александър оглавява климатична организация и осъзнава, че в един миг към този момент няма да е безвредно в Калифорния. Винаги е знаела, че климатът се променя, само че е била сюрпризирана какъв брой бързо се развиват нещата.

Учените в Съединени американски щати са картографирали местата, които ще бъдат най-силно наранени от климатичната рецесия, оповестява NOVA NEWS. Малкият град Дулут е комфортно ситуиран на Горното езеро,  което съдържа 10% от международните сладководни запаси. Така е най-благоприятен източник на питейна вода в едно бъдеще застрашено от суха. Това прави Дулут магнит за климатичните мигранти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР