Природата се е постарала да подсигури толкова богато разнообразие от

...
Природата се е постарала да подсигури толкова богато разнообразие от
Коментари Харесай

5 грешки, които веганите допускат

Природата се е постарала да подсигури толкоз богато многообразие от пресни плодове, зеленчуци и други артикули, които умерено да допринесат за уравновесеното хранене, даже без то да включва скотски артикули. Е, належащо е малко повече мислене, обмисляне и знание — като да вземем за пример ето тези няколко неверни метода, които да избягвате.

Хранят се с модифицирани храни
Чипсът си е чипс, колкото и да е веган. Дори да е от органично създадени картофи, опаковани в биоразградима хартия. Както и тези бисквити, които за сметка на животинските мазнини, съдържат хидрогенирани такива. Колкото и здравословен да е един метод към храненето, хранителната промишленост ще откри метод да го комерсиализира. Нищо чудно, че през днешния ден умерено може да намерите веган-варианти на съвсем всичко, за което се сетите — само че единствено фактът, че нещо не съдържа масло или яйца, не го прави автоматизирано потребно, даже в противен случай.

Разчитат главно на заместителите на месото, като източник на протеини
Не е належащо да си веган, с цел да оцениш едни кюфтенца от грах или нахут. Но в случай че разчитате на готовите разновидности в магазина, чийто опаковки гръмко настояват, че няма да усетите разлика във вкусовите качества и все-едно-ядеш-месо, по-добре не. Голяма част от тях са мощно модифицирани, съдържат неща, които по никакъв метод не се вписват в концепцията за здравословно хранене, и не на последно място, просто не са вкусни. За да си набавите нужния протеин, заложете на същински артикули като фасул, нахут, леща, грах, киноа. А в случай че ви липсва пържолата, когато се съберете с другари за барбекю, карфиол или патладжан стават също толкоз вкусни.

Пренебрегват потребностите на тялото си
Желязо, протеин, потребни мазнини… никога не би трябвало да ги изключвате, в случай че не желаете да навредите на организма си в дълготраен проект. А в случай че храненето ви е веган, би трябвало да помислите много по-сериозно в посока по какъв начин да си набавите нужните количества от потребни субстанции. Авокадо, зехтин, ядки са все налични отлични източници на потребните мазнини. Желязо също може да си набавите от растителни източници, като да вземем за пример зеленолистни зеленчуци, броколи, стафиди. Имайте поради обаче, че е добре да консумирате желязо в количество, близо два пъти повече от целесъобразната дневна доза, тъй като организмът не усвоява толкоз добре това, което си набира от растителни храни. Много значим миг е и набирането на витамин В12, който се намира единствено в храните от скотски генезис, тъй че ще би трябвало да го приемате под формата на добавка.

Забравят за мазнинната
В никакъв случай не ги пропускайте — първо, тъй като без мазнини храната е по-малко вкусна, второ, тъй като без тях огладнявате по-бързо. За да си ги набавите, прибавете авокадо към сандвичи и ястия, поръсете салата с ядки или семена, и наложително прибавете великодушна порция зехтин или друга потребна лой на финала (отличен вид за тънък свършек на подготвени салати и ястия са маслата от лен и коноп). Кокосовото масло също е доста уместно и може да замести кравето върху филийка, защото на стайна температура то е с твърда консистенция.

Не следват изпитани предписания, когато готвят
Особено когато става дума за сладкиши и печива. Да постигнеш вярната конструкция, усет и текстура е най-важно, и си е тип изкуство. Ако желаете да постигнете положителни резултати, по-добре избягвайте да замествате продуктите, с каквото ви падне, надявайки се на най-хубавото. Доверявайте се на изпитани предписания, които работят — за благополучие, интернет и кулинарните блогове са цялостни с такива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР