Природата ни е дала толкова много – в различни части

...
Природата ни е дала толкова много – в различни части
Коментари Харесай

Силата на растенията

Природата ни е дала толкоз доста – в разнообразни елементи на света порастват многочислени растения с изключителна мощ и лечебни свойства.

През последните може би два века хората от ден на ден се откъсват от природата, поради метода си на живот. За благополучие, напоследък се следи усилване на интереса към естествените благосъстояния и опити за възвръщане на връзката сред индивида и природата.

Засилването на тази връзка може да се прояви по доста способи – повече разходки отвън града и въобще време, прекарано измежду природата, както и рационално потребление на естествените благосъстояния – растения и билки. Уважение към природата и нейното запазване.

Свързването с природата е нещо, което потвърдено има извънредно позитивно влияние върху човешкия живот и по-конкретно физическото и психическото здраве . Не би трябвало да се подценяват и изгодите от растенията и билките като метод да се влияе лечебно на хората. Неслучайно в последните години хората демонстрират все по-голям интерес към здравословните изгоди от естествени източници като растения и билки.

 Добави изложение

Например билки като като маточина и ашваганда могат да успокоят нервната система, когато се одобряват постоянно. Други като джинджифил или мента подкрепят храносмилането, а пък валериана предизвиква релаксацията и съня.

Разбира се, най-добре е всеки банкет на несъмнено растение или билка да бъде в съгласие със експерт.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР