Природата не спира да ни изненадва и удивлява със своите

...
Природата не спира да ни изненадва и удивлява със своите
Коментари Харесай

Вижте 5 от най-чудатите и вълнуващи животни

Природата не стопира да ни изненадва и удивлява със своите творения. На планетата ни порастват повече от 300 000 растителни типове и я населяват над 66 хиляди типа гръбначни и над 1,3 милиона типа безгръбначни животни. И въпреки учените да са съумели да изследват, проучат и опишат съвсем всяко кътче на Земята, всяка година се появяват нови, незнайни до в този момент типове. За да ги открият, учените преброждат джунгли и пустини, гмуркат са на невероятни дълбочини, спускат се в тъмни и влажни пещери, или преравят музейни сбирки, изследвайки разнообразни скотски типове, чиито характерности да им оказват помощ в търсенето.

Разнообразието от биологични типове е толкоз огромно, че доста от вас надали подозират за съществуването даже и на половината създания, с които разделяме планетата.

Вижте 5 животни, за които може да сте чували, а може и да не сте, само че те сигурно ще ви изумят, тъй като са едни от най-странните, които в миналото сте виждали.

Ангорски заек



Пухкавият ангорски заек е една от най-старите разновидности на домашния заек. Произходът му е от Анкара, Турция, а в предишното е отглеждан поради меката си вълна. На дължина, тя израства до към 8 - 10 см, само че в случай че се остави да пораства по-продължително време, може да доближи 20 - 25 см. През 18 век ангорският заек бил измежду любимците на френския кралски двор.

Червена панда



Червената панда има една от най-миловидните муцунки и е същински косматко - има четина даже върху стъпалата. Обитава горите в Хималаите, Южен Тибет, Мианмар и Югоизточен Китай. Основно се храни с бамбук. Малко по-голяма е от домашна котка, а на тегло стига най-вече до 6 кг. Учените от дълго време спорят за ксасификацията на този тип, който има черти и характерности присъщи както за мечките, по този начин и за американските еноти.

Листовиден морски змей



Морският змей наподобява на разлистено стръкче поради многочислени израстъци по красивото му и ефирно тяло. Именно поради тях, тази риба от фамилията на морските игли, елементарно може да се сбърка с плаващо водорасло. По този метод се защищава от хищници. Обитава водите в Индийския океан, към Австралия.

Императорски тамарин



Този тамарин получава името си поради превъзходните си мустаци, с които наподобява на император Вилхелм II. Тази симпатична дребна маймунка е представител на фамилията на остроноктестите маймуни, което сплотява мармозетки и тамарини, капуцини и саймирита. Тя населява джунглите на Перу, Боливия и някои елементи на Бразилия.

Маймуна саки



Белоликият саки се назовава по този начин, поради бялата четина на муцунката му, наподобяваща маска. Този тип маймуни населяват джунглите на Бразилия, Френска Гвиана, Суринам и Венецуела. Саки са моногамни и когато намерят своя сътрудник остават с него до края на живота си.



Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР