Природата не престава да ни изумява със своите тайни. Ето

...
Природата не престава да ни изумява със своите тайни. Ето
Коментари Харесай

8 загадъчни аномалии

Природата не престава да ни изумява със своите секрети. Ето за какво взехме решение да ви срещнем с тези 8 невероятни аномалии. Чували ли сте, че… В планина на индийския щат Асам се намира Долината на падащите птици. Всяка година през август, измежду нощ от небето стартират да падат птици в дословния смисъл. Те са мощно зашеметени и даже не пробват да помръднат, когато ги вземеш в ръце.

В Китай има река с водопад, който не замръзва през зимата при минус 30 градуса по Целзий. Затова пък, в средата на лятото по необясними аргументи стартира да се вледенява.

Миниатюрно езерце (100 × 60 м) в Талдикурганска област на Казахстан не пресъхва даже и в разгара на лятото, а водата в него си остава ледена. В него няма никакви форми на живот. Точни изследвания на аномалията не са провеждани, защото водолази, даже и с цялостна кислородна бутилка, стартират да се задушават единствено три минути след потапяне.

Изследвайки формите и размерите на Северния Ледовит океан и Антарктида, учените с учудване разкрили, че контурите им на практика са идентични. Въз основа на това се родила догадка, че вследствие на рухването на астероид материкът Антарктида като че ли се е „ прекопирал” от другата страна на планетата. Тази доктрина има доста почитатели и до през днешния ден.

Недалече от Рим съществува така наречен иридиева особеност. Това е земен пласт, в който наличието на иридий надвишава нормата 300 пъти. Слоят е на дълбочина, съответстваща на геоложката граница сред мезозоя и кайнозоя – интервалът, в който се счита, че са изчезнали динозаврите. Същата особеност е открита и в Дания, Испания, както и по крайбрежието на Каспийско море. Някои учени позволяват, че това е диря от паднал астероид.

Съществува събитие, наричано „ гръмотевично петно”. Това е зона на високо напрежение, зараждаща след попадане на земята на мълниеносен заряд. Човек може и да загине, пробвайки се да премине през такова място. За благополучие, високоенергийното поле в мястото на рухването на гръмотевица изчезва след няколко минути.

„ Дросcолидес” в превод от гръцки значи „ капчици влага”. Така назовават събитие, което постоянно се следи по крайбрежието на о. Крит в средата на лятото, най-често на зазоряване, когато въздухът се изпълва с кондензирани капчици мъгла. Те рисуват мираж на епична, кървава борба над морето край замъка Франкокастело, разказан и доказан от многочислени очевидци. Чуват се крясъци и звън на оръжие…миражът постепенно се надига от морето и изчезва в стените на замъка. Историци споделят, че на това място преди към 150 години се е състояла тежка борба сред гърци и турци. Учените дефинират това събитие като хрономираж и към този момент нямат разумно пояснение за него.

Източник: obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР