Природата е наситена с най-различни билки и растения, които могат

...
Природата е наситена с най-различни билки и растения, които могат
Коментари Харесай

С този целебен еликсир против настинки от проф. Ефтимов ще з...

Природата е наситена с най-различни билки и растения, които могат да ни оказват помощ да бъдем в положително здраве, без да даваме луди пари за медикаменти и козметични артикули. Трикът е да знаем коя билка по какъв начин тъкмо да използваме, с цел да реализираме мечтаните резултати. Този целителен балсам доста добре прочиства кръвоносната система, белите дробове и черния дроб. Също по този начин е отлична профилактика на настинки, предават от Zdrave.to.

Начин на подготвяне
Вземете шепа млади борови издънки (30-50 г) с дължина 2-3 см, по-добре е от крайните клони и ги залейте с 2 литра вода в емайлирана купа. Добавете 2 с.л. нарязани на ситно люспи от остарял лук и 1 ч.л. ситно нарязан корен от женско биле. Варете на слаб огън 20 минути. След това прибавете 2 с.л. нарязани на ситно и намачкани шипки и варете още половин минута. Изсипете в термос) и оставете да престои 10-12 часа, по-късно прецедете, поставете на котлона да кипне, охладете.

Пийте без ограничавания, без правила. Лечебният балсам на младостта ще ви помогне за пречистване на кръвоносните съдове, черния дроб и червата, унищожаване на токсините от тялото. Освен това постоянната му приложимост ще служи като отлична профилактика на настинки и инфекциозни болести.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Женско биле (Glycyrrhiza glabra), наричано още сладостен корен или сладник, е тип растение от семейство Бобови (Fabaceae), публикувано в Южна Европа и Близкия изток. То е тревисто многогодишно растение, достигащо височина 1 m. Женското биле се отглежда основно в Южна Европа, поради неговите корени. От тях се извлича дестилат, съдържащ огромно количество глициризин, подсладител, повече от 50 пъти по-сладък от захарозата, който има и лечебни свойства. Използва се за възстановяване на усета на разнообразни лекарства, както и в безалкохолни питиета и бонбони (напр. лакриц).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР