Припомняме: Преди две седмици ген. Мутафчийски заяви, че само в

...
Припомняме: Преди две седмици ген. Мутафчийски заяви, че само в
Коментари Харесай

Обещай ми тревога, обещай ми мерки, без които не мога

Припомняме: Преди две седмици ген. Мутафчийски съобщи, че единствено в България се задават въпроси и брожения с имунизациите, до момента в който празнуващата ги безрезервно Европа изобщо не пита. Внушението: аман от нашето идиотско съмнение, единствено тук пишман разбирачи, на Запад ги няма. Още тогава посочихме, че Мутафчийски  и че в действителност в Европа има доста сериозен спор и въпросителни към " Астра Зенека ". И те надалеч не са тайни, а естествен развой по изясняването на успеваемостта на имунизацията.
Е, две седмици по-късно тази ваксина е, откакто това стана в още 10 европейски страни и значително колебащи се. Питаме: по какъв начин по този начин? Как по този начин хем не трябваше да си бъркаме носа, дето не разбираме, а в това време работата с имунизацията е прекъсната, тъй като някой деликатно е следил какво става със самата ваксина? А и прекъсването ѝ в този момент става в най-лошия вероятен миг: когато хиляди получиха първата доза и са на моста сред нея и втората. 
В четвъртък се случи нещо също доста извънредно. Дълга конференция с присъединяване на щаба НОЩ, която, в случай че спестим детайлностите, имаше следната концепция. Щабът разгласи, че болестта сега пораства експоненциално и че сигурно влизаме в трета вълна. Което е правилно. Но бе декларирано също, че сега не може да се наложи локдаун, тъй като хората не желаят. Което е смешно. Какъв тогава изобщо е смисълът на щаба и на здравната преценка, в случай че той, макар здравните си опасения, най-после махва с ръка и споделя - като не желаете, не желаете. Това значи, че щабът от дълго време не е медицински орган, а обикновена политическа конструкция, която пред третата вълна избира популистката вълна, тъй като с нея е по-лесно. Да, подхлъзването по " хората това желаят " би им икономисало гнева на тези, които са срещу локдауните. Но в случай че ще икономисва това, по-добре самият щаб да бъде икономисан. 
Мутафчийски, прочее, не пропусна да означи, че по кривата в този момент може да отсъдим " каква пролет сме си икономисали с ограниченията предходната година ". Много е мъчно да го пояснявам по различен метод, с изключение на този: генералът към момента има проблеми с егото за това, че мнозина се питаха дали въпреки всичко той не споделя вица с крокодила и пясъка и в действителност би било все едно дали има ограничения против ковид или не. Но аз фактически имам вяра, че той е прав и сме си икономисали доста със затварянето преди година. Което е още по-лошо. Защото в случай че Мутафчийски в действителност мисли, че съществуването на ограничения през 2020-та и неналичието на локдаун в този момент се отразяват извънредно на пандемията с " невиждана гняв ", то сегашната бездейност е доста, доста безчестна. Честта изисква да действаш по отношение на убежденията и експертизата си, даже и да има хиляди недоволни. Каква сега е разликата сред Мангъров и щаба да вземем за пример? Ето каква. Мангъров твърди, че коронавирусът не е рискова зараза и поради това би трябвало да се върнем към " остарялото обикновено ". Щабът твърди, че коронавирусът е доста рисков, само че все пак може да се придържаме към остарялото обикновено. В първия вид най-малко има някаква логическа поредност. Ако ще си популист, по-добре през цялото време, в сравнение с с неочакван поврат. 
Не ми се мисли за рядко разисквания, само че доста рисков психически резултат. В момента има хиляди имунизирани с " Астра Зенека ". На тези хиляди, имунизирани с " Астра Зенека ", се изпраща обръщение, че нещо с тази ваксина не е наред. Тези хиляди са живели в боязън от ковид, а в този момент стартират да живеят, като добавка, със боязън по отношение на самата ваксина. Освен тях има още пък хиляди други, които следят какво става и последователно се изпълват с съмнения. Колебания за всичко: за болестта, за имунизацията, за личното си държание. Това не е просто безпорядък. А е сериозен риск с психическото здраве, което така и така е нажежено до алено.
Или пък бъркам - то се оправяше с отваряне на моловете. 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР