Припомняме на жителите на столицата и на Георги Георгиев, че

...
Припомняме на жителите на столицата и на Георги Георгиев, че
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Новите мерки срещу войната по пътищата в София са извратен популизъм

Припомняме на жителите на столицата и на Георги Георгиев, че по време на предизборната акция през 2019 година, в избирателен спор, проведен от Института за пътна сигурност, кметът Йорданка Фандъкова пое задължения за справяне с пътните катастрофи в София, от които не извърши нито един и за следващ път излъга всички софиянци.

 

С приближаването на локалните избори Столична община още веднъж се е задействала, разчитайки на късата памет на жителите, само че този път специалистите на Института за пътна сигурност няма да разрешат още веднъж да бъдем излъгани.
Използването на пандемията от пътнотранспортни катастрофи за предизборни цели е грозно и е следващото доказателство, че Столична община няма да се спре пред нищо, с цел да се избави от цялостния неуспех на транспортната си политика.

Не по-малко грозно е разбирането на пътната сигурност като опция за възлагане на публични поръчки за закупуване на проби за опиати, светлоотразителни гривни, нови типове ограничители, монтиране на пешеходни острови, и други сходни, каквото схващане прозира от „ новия пакет от ограничения “. Помним добре, че всекидневно поръчките на Столична община излизат скъпо на софиянци.

Експертите на Института за пътна сигурност за следващ път обръщат внимание на Георги Георгиев, че с парите на столичани няма да може да си купи индулгенция за провалените транспортни политики, и че ще наблюдават всяко деяние, с което се пречи на оправянето с войната по пътищата в България.

 

Богдан Милчев, ИПБ

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР