Припомняме, че едно от въпросните партита се проведе на 26

...
Припомняме, че едно от въпросните партита се проведе на 26
Коментари Харесай

Скандал! Държавата наля 93 000 лв. за е*отично шоу

Припомняме, че едно от въпросните празненства се организира на 26 март в известния столичен гей бар „ The Steps “. Организаторите даже популяризираха събитието в обществените мрежи. В обявлението се споделяше, че с цел да осъществен най-смелите мечти и стремежи, са поканени не две, а три мил кралици.

 

Организаторите категорично прецизират, че планът е осъществен с поддръжката на Национален фонд „ Култура “ – това е наложително изискване, когато даден план получи финансиране от там. Справка в Министерството на културата сочи, че „ The Steps “ е мултифункционално културно пространство в София, владеене на фондацията „ Сингъл Степ “. От организацията пък настояват, че са с потвърден опит в културния живот на страната, изключително в ЛГБТИ общността, организацията е една от дребното родни такива, създаващи, дистрибутиращи и популяризиращи тематиките за тъждество и приемливост на всяко едно равнище.

 

Преди време Национален фонд „ Култура “ даде 10 000 лева за план, пресъздаващ картините на Владимир Димитров-Майстора, само че с транссексуални модели. Фондация „ Сингъл Степ “ също поддържа изложбата „ Другите българки “.

 

След като гръмна абсурда, културното министерство, ръководено от Найден Тодоров назначи инспекция по случая. Финансирането е осъществено по време на служебния министър Велислав Минеков. Директор на НФК тогава е Мирена Танева, а парите са дадени в мандата на наследника й – артистът възпитаник на Стефан Данаилов – Сава Драгунчев, който заема поста и до момента.

 

Драгунчев, който не крие половата си ориентировка бе и измежду претендентите а шеф на Народния спектакъл. Конкурсът обаче бе извоюван от режисьора Васил Василев. Студентът на Ламбо зае поста и.д. шеф на НФК със заповед на скандално известния министър на културата Атанас Атанасов.

 

Гражданите питат възмутено в обществените мрежи по кое време оргиите се признават за просвета и се признават за разход. Творците означават, че в същото време НФК е отрязал много смислени просветителни и културни планове.

 

В сълзливата позиция на „ Сингъл Степ “ във връзка разразилия се скандал се споделя, че за тях е горделивост да честват разнообразието на мил изкуството. Организаторите са безапелационни, че огромният интерес към всяка тяхна демонстрация самичък по себе си приказва каква значима част от актуалната просвета е драгът (преобличането на мъже като жени). В умозаключение даже показват, че финансирането на такива начинания е освен основно средство за овластяване и противопоставяне против дискриминирането, само че и новаторски способ за културно обогатяване.

Източник: Уикенд

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР