Припомняме, бившият зам.-кмет Крусев подаде оставка заради ремонта на улица

...
Припомняме, бившият зам.-кмет Крусев подаде оставка заради ремонта на улица
Коментари Харесай

И Бившият Зам.-Кмет Крусев В Спецпрокуратурата!

Припомняме, някогашният зам.-кмет Крусев подаде оставка поради ремонта на улица " Граф Игнатиев ". По-късно основният прокурор Сотир Цацаров уточни, че Крусев е разследван за длъжностно закононарушение, обвързвано с нарушаване на Закона за публичните поръчки.

Припомняме, като се изключи че ремонтът на столичната улица " Граф Игнатиев " продължава доста след периода за осъществяване на обекта, той бе придружен и от редица кавги - премахването на дървета, слагането на подземни кофи за отпадък и други. По-голям отзив имаше съпътстващия план към църквата " Свети Седмочисленици " и публичното отвращение от избора на плочки.

Проблем обаче се оказа и смяната на плана за трамвайните релси, около който се разбра, че е променено осъществяването на публичната поръчка и виброизолационна настилка. По тази причина Министерството на районното развиване и благоустройството извърши неколкократни инспекции на ремонта, с цел да се увери, че качеството на употребяваните материали дава отговор на стандартите.

Освен това през октомври тази година строителната компания " Джи Пи груп " беше санкционирана поради некачественото осъществяване на публичната поръчка. Освен това прокуратурата стартира следствие на изпълнителя " Джи Пи груп " освен за корист с евросредства, само че и за пране на пари.

На 27 ноември загражденията бяха отстранени, а на идващия ден бяха пуснати тестово и трамваите по булеварда. Тогава зам.-кметът по превоз на столицата Евгени Крусев увери, че трасето към този момент е изцяло построено и ще бъде отворено до Коледа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР