Припомнихме ви, че следват изменения в издаването и преиздаването на

...
Припомнихме ви, че следват изменения в издаването и преиздаването на
Коментари Харесай

Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издадените безсрочни карти на възрастни хора

Припомнихме ви, че следват промени в издаването и преиздаването на персонални карти от 2025 година. Това възбуди голям брой въпроси, на които имаме подготвеност да ви отговорим.

Предимно, съществува терзанието по повод да неналичието на понятието " безсрочни документи " от тук насетне. Blagoevgrad24.bg дава отговорите:

Не се тревожете! За  възрастните хора, чиито безсрочни документи изтичат , не се планува специфичен механизъм за автоматизирано възобновяване, само че те ще могат да подадат заявление за нова персонална карта с 30-годишна годност, без да заплащат такса, в случай че дават отговор на изискванията.

Тези промени са част от акомодацията към условията на Регламент (ЕС) 2019/1157 и целят да опростят процеса на издаване на персонални документи. Въпреки отпадането на безсрочните карти, към момента се плануват преференциални такси за издаване на нови персонални карти, изключително за лица над 70 години, които ще имат право на гратис издаване

Ако имате потребност от спомагателна информация, можете да се обърнете към МВР Дирекция " Български документи за идентичност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР