Припомнете си речта на президента на Република България Румен Радев,

...
Припомнете си речта на президента на Република България Румен Радев,
Коментари Харесай

Ето новогодишната реч на президента Румен Радев

Припомнете си речта на президента на Република България Румен Радев, минути преди да посрещнем новата 2019 година.
"Уважаеми сънародници,
Минути ни разделят от новата 2019 година. Повечето от нас имат щастието да я посрещнат с околните и приятелите си. Други и в този час са на работа, а стотици хиляди са надалеч от родината. В миналите месеци някои са изгубили родственици и другари. Други още веднъж ще посрещнат празника в недостиг. Нека в тези часове и в идната година не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече мощ и смисъл, в сравнение с им даваме.
През миналата година не сторихме нужното, с цел да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив: това бе година на корупционни кавги и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, само че не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с неналичието на цели и промени. Преглътнахме растежа на цените и ниските приходи. Зачеркнахме машинното гласоподаване и други хрумвания, гарантиращи почтени избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола.
Тази вечер мнозина ще приказват за бъдещето си, а някои ще споделят и проекти за емиграция. Други ще пуснат и неканения посетител на празничната софра - политиката. Но политиката не се прави на масата, а се дефинира и взема решение от напъните на милионите осъзнати персони. Вярвам, че за миналите години българите привикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да разрешат тя да бъде ограничавана. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка рецесия и обърканост, когато надмогне егоизма и страха и сплоти старания в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и страна.
Бог да пази България и да благослови напъните на достойните, които творят положително. Такива постоянно е имало. Има и през днешния ден.
Скъпи сънародници,
В този момент всички ние си насочваме благопожелания за настъпващата година. 2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи старания. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, мощ на духа, с цел да преодолеем компликациите и смелост в сърцата, с цел да сбъднем фантазиите си.
Да ни е честита новата 2019 година ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР