Приоритетно се работи по промените в Накзателния кодекс (НК). Още

...
Приоритетно се работи по промените в Накзателния кодекс (НК). Още
Коментари Харесай

Предлагат да не може да минеш технически преглед, ако имаш неплатени в КАТ глоби

Приоритетно се работи по измененията в Накзателния кодекс (НК). Още преди месец споделих мнението си, че тогава, когато има гибел на пътя, породена от водач, използвал алкохол или опиати, това действие би трябвало да се третира като съзнателно осъществено. Отпреди няколко дни има и присъда на трета последна инстанция на Върховен касационен съд, с която беше несъмнено, че е ликвидиране по несъобразителност с възможен предумисъл. Това може да се приложи като процедура и отсега нататък. Такава убеденост изрази министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред bTV.

Влязлата в действие присъда е тази на Кристиан Николов, който с мощния си джип умъртви на светофар известния публицист Милен Цветков. 
" Народните представители се ангажираха с казуса. Има доста оферти, които са създали. Едно такова е да не може човек да мине механически обзор, без да е платил всичките си санкции към КАТ. Това също може да изиграе превантивна роля ", разяснява още министърът.    Държавата интензивно се бори с казуса с разпространяването на опиати, увери Калин Стоянов. За първи път той е чул за смъртоносното вещество фентанил преди 5 години. " Тогава сътрудници от Съединени американски щати ни алармираха за него. През зимата на тази година: февруари или март, при интервенция на ГДБОП се иззе огромно количество опиати, имаше и 6 кг фентанил. Това се случи в София. Лицата бяха арестувани с непрекъснати ограничения. Смесват го с други опиати и доста постоянно употребяващите го, не знаят, че веществото се съдържа. Миналата седмица във Варна тематиката беше повдигната. Има няколко случая, при два от които наоколо до труповете на употребявалите опиати лица, има спринцовки и фентанил ", с терзание означи министърът.    " Борбата с опиатите е от главните цели на Министерство на вътрешните работи. В края на предходната седмица разпоредихме профилирана полицейска интервенция, която продължава и сега. За 5 дни имаме арестувани над 250 индивида, формирани са над 200 досъдебни производства ", добави той.    Контролът по границата за момента е ефикасен, безапелационен е министър Стоянов. " Тази година досега има недопуснати към 90 000 опита за незаконно прекосяване на границите на Република България. За денонощие в България, в последното денонощие – случаите са 1 050. Продължаваме да задържаме и групи навътре в страната ", добави той.    " Имаме разбирането на Европейската комисия за възможното ни приемане в Шенген. Надяваме се по време на Испанското председателство предлагането да бъде отправено и през октомври да се гласоподава приемането на Румъния и България в Шенген. Имаме признат механизъм за следствие на основния прокурор, изпълняваме поставените критерии. Няма спънка България да бъде призната в Шенген ", коментира Калин Стоянов. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР