Приоритетите на испанското председателство на Съвета на Европейския съюз ще

...
Приоритетите на испанското председателство на Съвета на Европейския съюз ще
Коментари Харесай

`Представят в София приоритетите на Испанското председателство на ЕС

Приоритетите на испанското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъдат показани в София от посланика на Испания в България Алехандро Поланко, вицепремиерът Мария Габриел и ръководителят на представителството на Европейска комисия в България Цветан Кюланов.

Основните цели на испанското председателство на Съвета на ЕС бяха декларирани още предходната седмица. Два дни преди Испания публично да поеме ротационното ръководство от Швеция министър-председателят на Испания Педро Санчес посети Брюксел, където се срещна с европейските водачи и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Съветът ще се концентрира главно върху 5 тематики: Украйна, стопанската система, миграцията, сигурността и отбраната, както и външните връзки. Специално внимание ще бъде обърнато на Китай и на идната среща на върха сред Европейския Съюз и Общността на латиноамериканските и карибските държави, която ще се организира в средата на месец юли “.

Испанският министър председател Педро Санчес се срещна с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Киев още на първия ден, откакто страната му пое председателството на Съвета. Този алегоричен акт от страна на Испания препотвърди поддръжката на Европейския съюз за Украйна.

„ Украйна ще бъде в центъра на всички наши диспути. Това е нашият първи ден на поста. Искам да изпратя мощно обръщение за поддръжка на страната и нейното възобновяване, както от европейска, по този начин и от испанска вероятност “, съобщи в Киев министър председателят на Испания Педро Санчес.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР