Приоритетите, които бяха обявени, са съгласувани на експертните срещи, които

...
Приоритетите, които бяха обявени, са съгласувани на експертните срещи, които
Коментари Харесай

Предложеният за финансов министър от ИТН: Получихме подкрепа, ще видим дали е реална

Приоритетите, които бяха оповестени, са съгласувани на експертните срещи, които организирахме с трите партии - " Демократина България, " Изправи се БГ! Ние идваме! " и Българска социалистическа партия. Това е програмата, с която ние се явихме на изборите, с която хората ни гласоподаваха доверие и през последните 3 години с сътрудниците от Има Такъв Народ сме работили по нейното основаване. Това съобщи в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия Пламен Данаилов, препоръчан от Има Такъв Народ за министър на финансите.

Срещнахме сериозна поддръжка и доста съвпадения, добави той.

Стигнахме като извод, че в случай че може да се приказва за разлики, те са в нюансите и ще бъдат изглеждани на идващ стадий в диалози в парламентарните комисии.

Не желая да разясня премиера Стефан Янев, нашата стратегия е доста очевидна и ясна, това е програмата, с която ние се явихме на изборите и спечелихме доверието на жителите като първа политическа мощ, добави Данаилов.

Ние получихме поддръжка на експертните срещи, само че дали тя ще се яви действителна на гласуването, следва да забележим, безапелационен е той.

Предложеният от Има Такъв Народ за финансов министър съобщи, че в случай че бъде определено държавно управление, ще има инспектиране на препоръчаната актуализация на бюджета.

Актуализацията, която внесе служебният кабинет, не беше съгласувана, в това число фискалният съвет към Народното събрание я съгласува с изключително мнение.

Ще създадем проверка на актуализацията - методът, по който сега е показана актуализацията на пенсиите, допуска извънредно мъчно погашение на цялостния размер. Ще отнеме доста месеци ще генерира обществено напрежение измежду хората, счита Данаилов.

Тъй като Народното събрание ще работи през август и няма да почива, в границите на доста малко време ще бъде импортирана нова актуализация за основаване на ясни, тъкмо правила, транспарантни за всички и да се знае по какъв начин се харчат парите.

В България от 2005 година се приказва за въвеждане на програмно бюджетиране - това значи, че финансирането на дадените цели и задания е обвързано с ясни и транспарантни критерии. Тази бистрота ще даде опция на хората да знаят в действителност по какъв начин се харчат парите, акцентира Данаилов.

Според него това, което се предлага от служебния финансов министър Асен Василев, явно е по-лява политика.

Нашата политика е ориентирана към хората, към бизнеса, с цел да може да се получат задоволително рационални заплати, да се даде опция на бизнеса да се развива, да има по-голяма събираемост в бюджета и да може да се заплащат почтени пенсии на нашите родители.

Нито сме затваряли врата, нито сме казвали край, повече няма да беседваме. Най-вероятно, още на следващия ден ще продължат диалозите, добави Данаилов след края на днешното съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Склонни сме да ги изслушаме, да чуем тъкмо това, което ги е тормозило, добави той.

Относно целите в областта на финансите, Данаилов изясни:

Позицията на Има Такъв Народ е да резервира 10-процентното данъчно облагане.

Склонни сме да беседваме за механизъм за въвеждане на необлагаем най-малко.

Едно от главните неща е към този момент да вървим към тип помощ, който да е финансова помощ за бизнеса, т.е. страната да може да даде капитал, а не дълг с лихви, който да заплаща.

Мярката 60/40 ще бъде непокътната, тъй че да се запазят работните места и да се даде действителна опция за тези грантови схеми - ще облекчим процедурата, тъй че да може бързо и елементарно парите да стигнат до нуждаещите се.

Относно приемане на еврото Данаилов съобщи, че това е значителен и сложен въпрос и той е дали, а не по кое време да бъде признато еврото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР