Приоритети за 2020 година в община Борован ще бъдат подобряване

...
Приоритети за 2020 година в община Борован ще бъдат подобряване
Коментари Харесай

Кметът на Борован представи бюджет 2020 г. на публично обсъждане в залата на общинския съвет /снимки/

Приоритети за 2020 година в община Борован ще бъдат възстановяване инфраструктурата, увеличение виталният стандарт на хората, обучение, създаване на система за видео наблюдаване в община Борован. Качеството на предлаганите услуги от общинската администрация, ще се усилва. Бюджетът на Община Борован за 2020 година е реален и съгласуван с опциите на общината, показа инж. Тодорова. Тя показа финансовата рамка на разискването. Бюджетът за 2020 година включва осъществяване на следните планове: Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна мрежа в община Борован; Реконструкция на част от водоснабдилите системи на село Добролево, село Сираково, село Нивянин и село Малорад; Ремонт и рехабилитация на уличната мрежа в община Борован по ПМС; Строително ремонтни работи на язовири на територията на община Борован. Кметът на община Борован в детайли изясни точките от финансовата рамка - защо ще бъде изхарчена всяка една стотинка.
Община Борован ще започва бюджетната 2020 година с първичен проект на бюджета 6 083 791 лева През тази година администрацията ще работи за повишение на приходите и за понижаване на разноските, с цел да стабилизира финансовото си положение. Капиталовата стратегия е в размер на 850 400. Инж. Тодорова разяснява, че през 2020 година има растеж в областта на образованието, нараснали са средствата и в сферите на опазването на здравето, сигурността и културата. През 2020 година не е планувано увеличение на размера на данъците на физически лица отчитайки демографските индикатори, понижаване на популацията и платежната им дарба.
Имайки поради гореизложеното, общинското управление и през 2020, макар финансовите негативи, свързани със просрочените отговорности към ФЕЕИ АДСИЦ и „ Асет Банк “ АД, ще продължи да извършва сполучливо своята активност – ориентирана към увеличение положително положението на популацията в петте обитаеми места в Община Борован.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР