Приоритети в МОН по време на служебния кабинетНяма да има

...
Приоритети в МОН по време на служебния кабинетНяма да има
Коментари Харесай

Университетите сами решават за присъствени лекции

Приоритети в МОН по време на служебния кабинет
Няма да има промени в матурите и НВО

Възпитание не се прави отдалечено

Има единодушие сред ректорите, МОН и здравното министерство да бъде дадена опция на университетите да провеждат както желаят присъственото образование по места. Това заяви просветният министър проф. Николай Денков при представянето на целите в МОН по време на служебния кабинет.

Желанието на вузовете да бъдат отворени и да вземат решение сами за присъствено образование, където това се постанова, бе поискано от висшите учебни заведения, показани от ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, в края на предходната седмица. Тогава проф. Денков пое ангажимент да беседва със здравното ведомство, от което зависи издаването на заповед, с която да се трансформират настоящите ограничения. Това е на път да се случи, изясни министърът и удостовери, че при първия вероятен миг заповедта ще бъде издадена.

Така с изключение на практики и изпити, които в този момент са позволени, ще мога да се възстановят и лекции, където това се постанова.

По мотив на изпитите, които стартират от сряда с матурата по български език и литература след 12. клас, проф. Денков уточни за следващ път, че промени няма да се вършат и всичко ще протече, както е планувано и проведено месеци по-рано в министерството.

Предстои да се разбере какъв е броят на карантинираните възпитаници, които тази година ще имат опция да се явят на изпити. Те ще бъдат отделени от другите възпитаници в разнообразни стаи и при тях ще има имунизирани квестори.

Попитан по кое време учениците ще се върнат на учебно заведение, министърът изясни, че се чака позицията на обществените сътрудници и предстоят диалози по тематиката със здравното министерство.

“Когато има решение, ще го научите. Моето персонално отношение съм го споделил на министъра на опазването на здравето и то няма изключително отношение. Това, което има отношение, е да има единение сред другите институции, когато взимат такива решения. Един от проблемите до момента в тази тенденция беше, че другите институции споделяха разнообразни неща. Това не би трябвало да продължава”, сподели проф. Денков и в качеството си учител добави, че образование не се прави отдалечено, колкото и да са преимуществата на образованието от разстояние.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР