Приоритети пред българското общество са да се сключат дългосрочни договори

...
Приоритети пред българското общество са да се сключат дългосрочни договори
Коментари Харесай

Даниел Митов: Таван за цените на горивата е следващ приоритет, според ГЕРБ

Приоритети пред българското общество са да се сключат дълготрайни контракти с ясни, транспарантни търгове за доставки на газ, друг от съветския. Ние приказваме за законодателство, което да ни откъсне напълно, на 100% от зависимостта от съветски газ, тъй като тази взаимозависимост е проблематична. Това сподели депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Освен това би трябвало да създаваме и личните си залежи, в това число и тези на шистов газ.Построяването на нови атомни мощности също би трябвало да е измежду тематиките на идващото държавно управление. Ядреното гориво също би трябвало да бъде диверсифицирано.

Таван за цените на горивата е идващ приоритет, съгласно ГЕРБ. 2,70 лв. е оптималната цена, която може да коства горивото сега, уточни Митов.Като приоритет той уточни и закупуването на третата партида на изтребители F-16.

Еврозоната също е измежду целите за партията.Приоритет би трябвало да бъде и правосъдната промяна, добави Митов.ГЕРБ е подготвен да беседва с всички партии, които застават зад този дневен ред, и да работи дружно с тях за изпълняването им, съобщи Даниел Митов.

Той съобщи, че чака от служебния кабинет да се държи като подобен, а не да се пробва да въздейства върху изборите и да се меси в сфери, в които не може да поема дълготрайни задължения, сходно на последните два.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР