Приоритетът Западни Балкани е основен. Никога толкова не се е

...
Приоритетът Западни Балкани е основен. Никога толкова не се е
Коментари Харесай

Захариева изненадана от вниманието върху Западните Балкани

" Приоритетът Западни Балкани е главен. Никога толкоз не се е говорило за Западните Балкани ". Това съобщи външния министър Екатерина Захариева по време на срещата на посланиците на страните от Западните Балкани с комисиите по външна политика и еврофондове.

Тя напомни, че единствено преди месеци никой не е вярвал, че толкоз мощно ще бъде изведен този приоритет . За първи път Юнкер е загатнал за страните от района в речта си. Върховният представител по външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини също ги слага като приоритет.

 Западните Балкани в Европейски Съюз, си пожелаха посланиците на страните от района
Западните Балкани в Европейски Съюз, си пожелаха посланиците на страните от района

Дипломатите участваха в съвещанието на две наши парламентарни комисии

" Това е дълготраен развой за българската политика . Следваща тройка председателстващи Съвета на Европейски Съюз, също ще има на фокус този приоритет " беше безапелационна Захариева.

Тя добави, че има явен проект какво може да се реализира за всяка страна. Трябва да има кохезионна политика, тъй като в случай че това го няма, не може да се приказва за разширение до 2025 година

" Мисли се да има явен проект, обвързван със доближаване, съгласуваност, вероятност за младежите, обвързвана със основаване на работни места. Да има на практика начинания ", изясни външният министър.

 КСНС с консенсус на половина за битка с корупцията Обновена
КСНС с консенсус на половина за битка с корупцията

Президентът прикани Народното събрание да надмогне персоналните си, конюнктурни и партийни ползи

Относно опцията за отпадане на мониторинговия отчет с приемането на антикорупционния закон , Захариева съобщи, че това е една от 17 - те рекомендации, които в случай че се изпълнят, мониторингът ще отпадне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР