Приоритетът за местните избори трябва да бъде единна кандидатура на

...
Приоритетът за местните избори трябва да бъде единна кандидатура на
Коментари Харесай

Христо Иванов: На местния вот трябва да се явим с единна кандидатура с ПП и Спаси София

Приоритетът за локалните избори би трябвало да бъде единна кандидатура на идните локални избори - на " Демократична България ", на " Продължаваме Промяната " и на " Спаси София ", освен за столицата, а за всички огромни градове. Това съобщи водачът на " Демократична България " Христо Иванов по.

Той разяснява поръчката на самостоятелния консултант Борис Бонев да се кандидатира за кмет на столицата и изиска поддръжка от Демократична България и Политическа партия, както и предлагането да се явят дружно с " Продължаваме промяната " на локалния избор. Вчера Демократична България предложи на Политическа партия да работят за общо явяване на локалния избор през есента на 2023 година като през днешния ден добави, че в възможна такава коалиция съответно в София включва и " Спаси София ".

В името на единна кандидатура всички би трябвало да сме подготвени на взаимни отстъпки - и ние, и Политическа партия, и " Спаси София " , акцентира Иванов. Искаме да отворим страница за бъдещето най-малко за огромните градове, изясни той.

Според Иванов Българска социалистическа партия има сделка с ГЕРБ и Директива за птиците за общ " кръстоносен поход " за хартиената бюлетина. По думите му " този напън да бъде върната хартиената бюлетина, е ориентиран не толкоз към предварителни избори, а към локалния избор, резултатът от които ще повлияе дълготрайно на политическия пейзаж.

Парламентите идват и си отиват много бързо, локалната власт обаче е най-долният пиедестал на властта в България. Позиционирането и съотношението сред политическите партии в границите на локалната власт е това, което задава цялата структура, сподели още Христо Иванов.

По отношение на опциите за сформиране на държавно управление , ръководителят на Демократична България сподели, че не биха подкрепили първия мандат на ГЕРБ, само че това не значи, че той не може да бъде сполучлив - чисто аритметически това е допустимо, даже и в случай че се извадят гласовете на " Продължаваме Промяната ", които имат същата позиция за първия мандат. От наша позиция може да се каже, че сме го отписали.

Той добави, че не може да поддържат първия мандат, само че с интерес чакат по какъв начин ще се развият нещата.

Според него третият мандат е непредсказуем, тъй като не се знае на кого ще го даде президентът и прикани а част от политическите сили в Народното събрание да се концентрират върху реализацията на втория мандат за сформиране на държавно управление.

" Вторият мандат е сериозният диалог. Има явен мандатоносител. Третият мандат е непредсказуем. Не би трябвало да лежим на тази кълка, че го има и него. Дайте да създадем сериозен опит във втория мандат ", съобщи Иванов пред Българска национална телевизия.

По думите на Иванов явно се върви към държавно управление на малцинството, а с изключение на участниците в последния постоянен кабинет от " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия, то и с " Български напредък " би трябвало да се слагат ясни цели, които да ангажират цялостната настройка. Важно за него е подобен кабинет да не е смокинов лист за други неща. 

Според Иванов Българска социалистическа партия има сделка с ГЕРБ и Директива за птиците за общ " кръстоносен поход " за хартиената бюлетина. Той го дефинира като реванш за разнообразни предходни форми на ръководство, който лимитират демокрацията.

Убедени сме, че този напън е ориентиран не толкоз към възможни парламентарни избори, а към локалните избори, резултатът от които ще повлияе дълготрайно на политическия пейзаж ", сподели Иванов.

Един от целите на идващия кабинет би трябвало да бъде опазването на границата, уточни още водачът на Демократична България: " Охраняването на българската граница като политика, която е в разговор с нашите турски съседи, без това да има детайли на някакво напрежение - даже единствено риторическо, ще бъде все по-важна ".

" Тепърва ще би трябвало да обяснява поддръжката на оградното оборудване и неговата успеваемост, съобразността на средствата, които са отделяни, по какъв начин са употребявани. Ако се стигне на образуване на изпълнителна власт с наше присъединяване, ние би трябвало доста деликатно да си извадим уроците от неуспехите на предходното ръководство и структурните му проблеми и да създадем всичко допустимо да не се повтарят. Нямаме време за спомагателни неточности и опити ", уточни Христо Иванов.

По думите му, има доста модерни софтуерни средства за обезпечаване на този вид защита на границата , че доста въпроси пораждат за цялата идея на това гранично оборудване и за нейното използване.

" Очевидно ще би трябвало да се преразгледат доста детайли от това какви средства се употребяват, какъв брой костват и какъв брой са ефикасни. Това ще е сериозна грижа на българската страна отсега нататък. За страдание обстановката с другите бежански огнища не се опростява в световен проект и ние би трябвало да сме подготвени, изключително че сме външна граница на Европейски Съюз ", посочи той.

Във връзка със случая с Десислава Иванчева, която през вчерашния ден влезе в пандиза, Иванов сподели, че когато се произнесе Върховен касационен съд, политиците не е редно да разясняват. Съдът се произнесе, добави той.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР