Приоритетът ни бе да изтеглим нашите съграждани от Израел. Да,

...
Приоритетът ни бе да изтеглим нашите съграждани от Израел. Да,
Коментари Харесай

Денков: Ако конфликтът в Израел се задълбочи, може да има отражение при нас

Приоритетът ни бе да изтеглим нашите съграждани от Израел. Да, в случай че този спор се задълбочи, което е допустимо, това ще има отблясъци и би трябвало да го имаме поради като опция за идващата зима.
Прочетете още
Това сподели министър председателят Николай Денков, който в този час дава отговор на въпроси на жители и публицисти във фейсбук във връзка навършените 4 месеца от заклеването на държавното управление.

Поетапното вкарване на неруски нефт ни дава опция да отреагираме, сподели още министър председателят за това дали би трябвало да се анулира решението да спре дерогацията на съветски нефт.

Инфлацията се дефинира най-много от интернационалните цени на нефта и в случай че цената още веднъж стигне до 96-100 $ на барел, ще има отражение. По отношение нахраните е значимо да поддържаме българското произвеждане, изключително по-малките производители, защото това ще понижи вноса извън, акцентира той.

Трябваше да рестартираме съвсем всички браншове без изключение, това, което виждаме като проблеми в енергетиката, в договарянията с аграрните производители е, че има доста проблеми, които са замитани под килима и ние няма да ги крием, продължи той.

Миньори и енергетици бяха лъгани години наред, че всичко може да продължи, както до момента, само че не може. Неслучайно Китай е най-големият производител на фотоенергетици, измененията се случват оттова. Затова е значимо и ясно да се разбере - измененията ще се случат, тези териториална проекти в действителност оказват помощ на тях да се приспособяват по-добре към тези промени, акцентира той.

Повече няма да затваряме административно толплоелектрически централи. Трябва да поддържаме енергийната сигурност и с въглищните централи, това са години напред, по-късно има години за рекултивация на мините. Това са промени най-малко до 2043-2045 година Докато не стартираме да търсим решенията дружно, няма по какъв начин да има прогрес, настоя той. 

Докато се търсят политически дивиденти от обстановката, както е с вота на съмнение, както е с кметската акция за Старозагорския район и някои други райони, всеки ще гледа да вдигне напрежението, който няма какво друго да предложи на хората. Като нямате положителни хрумвания пробвате това - да плашите хората, сподели той.

Истинският проблем е, че тези решения не са обяснявани на хората, на тях им е обещавано нещо, което не може да се случи и те в този момент са откровено сюрпризирани. Това е все едно да държите един телефон, който е към момента със шайба, а от другата страна да са мобилните телефони и да кажете - в този момент недейте да ползвате мобилните, тъй като още имаме старите. Ясно е, че ще има преход и този преход би трябвало да стане с грижа за хората, това е, което се опитваме да създадем, настоя министър председателят.

Работи се по строителство на пътища, само че не с такава активност, каквато желаеме. Причините са две. Едната е, че в годините обратно нямаме съответните бумаги, както е при Автомагистрала Хемус. Това затруднява продължението на тази активност, тъй като който разреши да се строи повече, той може доста елементарно да бъде даден на прокурор за това, че работи върху нелегално строителство. Другият проблем е, че когато се разгласят огромни поръчки, както направи министър Цеков, всичко се апелира оптимално и по този начин се забавят периодите, за са започват пор

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР