Приоритет за правителството е да има Брекзит на 31 октомври.

...
Приоритет за правителството е да има Брекзит на 31 октомври.
Коментари Харесай

Брекзит - един от акцентите в тронната реч на Елизабет II

Приоритет за държавното управление е да има Брекзит на 31 октомври. Това беше един от акцентите в тронната тирада на Елизабет Втора. Какво още сподели най-дълго управлявалият монарх и какви послания сред редовете разчетеоха от кабинета на Борис Джонсън и опозицията.

На обичайно обилна и изискана гала кралица Елизабет II даде начало на парламентарния сезон във Англия, като очерта държавната стратегия. Началото беше за Брекзит.
кралица Елизабет II: Лордове и членове на Камарата на представителите, приоритет на моето държавно управление постоянно е било да обезпечи напускането на Обединеното кралство на Европейския съюз на 31 октомври. Моето държавното управление има намерение да работи за ново партньорство с Европейския съюз, което са базира на свободна търговия и приятелско съдействие.
За 9 минути и 40 секунди Елизабет Втора показа пакет от 26 законопроекта. Очакват нови нормативни актови за образованието, стопанската система, престъпността. Специално място в изявлението на кралицата откри околната среда и закона, с който ще се разгласят ограничения за опазването и съхранението ѝ. Сред акцентите беше и имиграцията.

кралица Елизабет II: Законът за имиграцията, който ще постави завършек на свободното придвижване, ще постави основите на една почтена, съвременна и световна имиграционна система.
Кралицата добави, че кабинетът ще се погрижи за всички европейски жители, построили живота си във Англия.

кралица Елизабет II: След напускането на Европейския съюз моето държавно управление ще подсигурява, че страната ще продължи да има водеща роля на интернационалната сцена, като пази ползите си и предизвиква полезностите си.
Речта се написа от настоящото държавно управление. Това даде мотив на опозицията да упрекна премиера Джонсън, че употребява Кралицата, която е политически неутрална, като инструмент за осъществяване на политиките си. Мнозина се запитаха и за определената дата за словото - в решаващата седмица за развода сред Брюксел и Лондон - Брекзит ще бъде в дневния ред на срещата на върха на Европейски Съюз, която стартира на 17 Октомври.

А разводът е плануван за 31 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР