Принуждаването към задължително ваксиниране срещу Ковид-19 нарушава гражданските права, гарантирани

...
Принуждаването към задължително ваксиниране срещу Ковид-19 нарушава гражданските права, гарантирани
Коментари Харесай

Възраждане: Принуждаването към задължително ваксиниране срещу Ковид-19 нарушава гражданските права

" Принуждаването към наложително имунизиране против Ковид-19 нарушава гражданските права, обезпечени от Конституцията и редица интернационалните актове. Съгласно член 52 алинея 4 от Конституцията на Република България никой не може да бъде подлаган наложително на лекуване и на санитарни ограничения с изключение на в плануваните от закона случаи.

Със заповед на Министъра на опазването на здравето, заобикаляйки закона, се слага правото на труд според от това, дали служащите и чиновниците са имунизирани, както и се изнудва бизнесът да наема единствено имунизирани или преболедували жители ", от партия " Възраждане ".
 Възраждане: Ваксинацията би трябвало да е доброволна, СЗО не може да взема решение вместо нас Възраждане: Ваксинацията би трябвало да е доброволна, СЗО не може да взема решение вместо нас
Вчера в Народното събрание беше изслушан служебният министър на опазването на здравето – Стойчо Кацаров. В ревюто си министърът с...

" Възраждане " смята, че потвърдените и ефикасни ваксини са в интерес на хората и тяхното здраве. Но пробни ваксини, за които тестванията не са завършили и за които няма безапелационни данни нито за интервала на отбрана, нито за страничните резултати, лекарствени взаимоотношения и смъртните случаи след слагането им, да се инжектират единствено на непринуден принцип, като страната не слага правото на труд и обучение според от тях.

Ние заявяваме, че сме срещу признатите със заповед, а не със закон противоепидемични ограничения, които засягат съществени цивилен права.

Най-засегнати от ограниченията са работещите на трудови контракти, учениците и студентите, които биват ограничавани в правото си на труд и обучение. Някои ръководители на висши образователни заведения са разпоредили единствено студенти, които имат сложени ваксини против Ковид-19, да могат да участват на лекции.

Отново се приказва и за отдалечено образование на учениците. Правото на обучение е залегнало в Конституцията. Никъде в закона няма ограничаване за навестяване на образователно заведение.
 Работодател принуждава чиновниците си да се имунизират против ковид - законно ли е? Работодател принуждава чиновниците си да се имунизират против ковид - законно ли е?
Може ли в България шеф да постанова вътрешни правила за работа, при които се основава фактическо неравноправие в правата на чиновници...

Поставянето на достъпа до обучение според от прищевки на съответни министри или ръководители на образователни заведения, освен опонира на Конституцията, само че и визира съществени цивилен права и заплашва националната сигурност.

Защото при неналичието на закон, уреждащ сходно ограничение и слагане според от имунизиране, това значи огромни общности от български жители да бъдат лишени от правото на труд и правото да получат обучение.

Ние от " Възраждане " призоваваме всички да пазят правата си и да не позволяват тяхното нарушение с незаконосъобразни актове.

Призоваваме ръководещите политици да съблюдават Конституцията и законите на Република България и да не позволяват ограничение на цивилен права при налагане на противоепидемичните ограничения, както и да проверяват всяка корист на ръководители на образователни заведения в тази връзка.
 Сигнали: Ваксинацията в България - не е наложителна, само че тук-там става насилствена Сигнали: Ваксинацията в България - не е наложителна, само че тук-там става насилствена
Регионалните здравни инспекции (РЗИ) привикват шефове на детски градини и учебни заведения със закани, че в случай че не се имунизират всички преподавател...

Заявяваме, че ще се противопоставим и няма да позволим налагането на противоконституционни противоепидемични ограничения да бъде на цената на безработица и ограничение на достъпа до обучение! "

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР