Принудителен труд се извършва в района на Синцзян в Китай,

...
Принудителен труд се извършва в района на Синцзян в Китай,
Коментари Харесай

ООН обвини Китай за принудителен труд в Синцзян и Тибет

Принудителен труд се прави в региона на Синцзян в Китай , заключи водещият специалист на Организация на обединените нации по робството Томоя Обоката в нов отчет, който разгневи Пекин, написа американският вестник " Политико ".

" Разумно е да се заключи, че насилственият труд измежду уйгурските, казахските и други етнически малцинства в браншове като селското стопанство и производството " е налице в западния район (Синцзян), където Китай права против уйгурското мюсюлманско малцинство, и в " геноцид " от Съединени американски щати

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за актуалните форми на иго Томоя Обоката добави, че някои аспекти от политиката на Китай към Синдзян даже могат да се равняват на " поробването като закононарушение против човечеството ".

Докладът, оповестен в сряда, гласи: " Като се има поради естеството и обсега на пълномощията, упражнявани върху засегнатите служащи по време на насилствен труд, в това число прекалено наблюдаване, корист с условия на живот и работа, ограничение на придвижването посредством интерниране, закани, физическо и/или полово принуждение и друго нечовешко или унизително отношение, някои случаи могат да се равняват на подчиняване като закононарушение против човечеството, което заслужава спомагателен самостоятелен разбор. "
 Губернаторът на Синцзян дефинира живота на уйгурите в лагерите като по-пъстър
Губернаторът на Синцзян дефинира живота на уйгурите в лагерите като по-пъстър

Бивши арестувани разясняват, че са измъчвани, изолирани и откъснати от фамилиите си

Правозащитни организации допускат, че до един милион уйгури мюсюлмани са арестувани в лагери за интерниране.

Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и Англия постановиха наказания на китайски публични лица, за които се твърди, че са забъркани в нарушавания на правата. Съединени американски щати дефинираха обстановката като геноцид и не разрешиха вноса на памук от Синцзян.

Принудителен труд също е открит в Тибет , се прибавя в отчета на Организация на обединените нации.

Пекин разкритикува специалиста на Организация на обединените нации по робството след публикуването на отчета. " Определен специфичен докладчик избира да повярва на неистини и дезинформация за Синдзян, популяризирани от Съединени американски щати и някои други западни страни и антикитайски сили ", сподели представител на китайското външно министерство.
 Китай се закани да сътвори
Китай се закани да сътвори " непревземаема цитадела " срещу разцеплението в Тибет

Като възпитава масите...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР