Принуден съм да информирам министъра за фактите, каквито са. На

...
Принуден съм да информирам министъра за фактите, каквито са. На
Коментари Харесай

Румен Петков: Александър Николов дължи ясни отговори на обществото

" Принуден съм да осведомявам министъра за обстоятелствата, каквито са. На 3 февруари (четвъртък) от 9 часа сутринта новото управление на „ Булгаргаз “ ръководи компанията (някой го е излъгал, че са влезнали чак в петък). Но това е дребнотемие ". Това декларира водачът на Политическа партия АБВ Румен Петков.

" 28 януари, петък, по общественодостъпна информация от газов хъб „ Балкан “ имаме продадени всичко под 6000 мегаватчаса. Понеже министърът се колебае сред мегават и мегаватчаса, това е 570 500 м2 газ. Т. е. остатъците оттогава, до идващия петък, са се нараснали 10 пъти.
Александър Николов: Има война против министерството на енергетиката
„ Има координирана офанзива против националния интерес на България “, сподели министърът на енергетиката Александър Николов на отвън...
Прочети повече
2 февруари са продадени 2000 мегаватчаса.

3 февруари – встъпването в служба на новото управление – са продадени 10 000 мегаватчаса на газов хъб „ Балкан “. 

4 февруари - 12 000 мегаватчаса.

5 и 6 февруари – по 30 000 мегаватчаса (минимум чиста облага 1,8 млн. евро).
Делян Добрев упрекна държавното управление, че води " Булгаргаз " към банкрут
" Бившето управление беше упреквано за покупко-продажбите за продажба на газ, а настоящето продава 20 пъти повече. Смущаващо е, че последните сдел...
Прочети повече
Въпроси:
Кой и по какъв начин дефинира цената от 150 лв. на мегаватчас (за сведение на премиера, за първи път в света през целия ден на борсата цената е една и съща – 150 лв. на мегават)? И някой би трябвало да изясни този феномен. Остава усещането, че купувачите са определяли цената, а не продавачите. Това също е елементарно проверимо и чакам с неспокойствие и вяра да бъда опроверган. Защо не насищаме хранилището в Чирен, а продаваме нашия на ниска цена газ на братята румънци (газът в България е най-евтин в Европа – 55 евро на мегаватчас, в Румъния доближава 100 евро на мегаватчас. Кои са милионерите, това знае министърът и новият началник на „ Булгаргаз “). Министърът удостовери, че източват „ Чирен “. Защо не промени поръчката за предпазване, а разреши източването? Къде е програмата за предпазване при изключителни обстановки, с които ни плашат непрекъснато, в това число и преди всичко министър-председателят?
Тези въпроси имат своите ясни отговори, само че министърът ги дължи на обществото. И в случай че не ги даде той, ще би трябвало да ги дадем други хора. Не тъй като влизаме в сговор с някой, а тъй като се борим за интереса на българските жители и българската стопанска система.

Заплашени сме „ Булгаргаз “ да подписа контракт за доставка на 500 млн. куб. м. полутечен газ на извънредно висока цена. И всички дейности, които се подхващат през последния месец по енергетиката, ни карат да се плашим, че някой желае да съсипе „ Булгаргаз “ в този му тип, за сметка на доставка на безценен газ за стопанската система. Казвам го в този момент и ще го повторя, когато една тайфа безбъдници тръгнат за „ отвъд “.

P.S. Никога не съм бил вицепремиер и изрично отхвърлям номинацията, която ми беше направена от Александър Николов. Не тъй като той не познава нашата история, а тъй като аз съм човек, който не желае нищо в бъдеще ", безапелационен е Румен Петков.
" Булгаргаз " опроверга ГЕРБ за загадка договорка с голямо количество газ
Не дава отговор на истината информацията за продадени през вчерашния ден 60 000 мегаватчаса природен газ на избрани компании. Това обявиха от държавната...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР