Принцовете Уилям и Хари са дали съгласието си сватбената рокля

...
Принцовете Уилям и Хари са дали съгласието си сватбената рокля
Коментари Харесай

Емблематичната сватбена рокля на Даяна ще бъде показана в нова изложба

Принцовете Уилям и Хари са дали единодушието си сватбената рокля на починалата им майка да бъде изложена за първи от 25 години насам. Емблематичната рокля ще бъде част от краткотрайна галерия в двореца Кенсингтън.

Снимка: Getty Images

Копринената рокля със спиращия дъха шлейф, дълъг 7,6 метра, без подозрение ще бъде главната атракция в изложбата. Тя ще бъде ситуирана в оранжерията на двореца и ще е отворена за гости от 3 юни т.г. до януари 2022 година

Роклята, която предходната година бе оценена на 174 000 евро, е основана от Дейвид и Елизабет Еманюел за сватбата на Даяна и принц Чарлз на 29 юли 1981 година За някои от детайлите е употребена ирландска дантела, принадлежала на кралица Мери, прапрабаба на младоженеца. Коприненият тюл на роклята е с 10 000 седефени пайети.

Снимка: Getty Images

„ Роклята дължи своето обаяние освен на всички фешън елементи, само че и на Даяна – най-красивата жена. Тя беше доста млада и толкоз чаровна “ – разяснява Дейвид Еманюел пред списание „ Хелоу “.

Той разкрива, че в роклята е сложена и дребна златна подкова за шанс. Тя е била изненада, като Даяна е научила за нея в деня на сватбата.

Новата галерия ще покаже и други скъпи експонати от кралския дрешник. За първи път ще бъде изложена дрехата, носена от майката на Елизабет Втора при коронацията на крал Джордж VI през 1937 година

„ Експозицията ще показа работата на най-хубавите английски дизайнери, обличали кралското семейство през целия 20-ти век “ – разяснява кураторът на изложбата Матю Стори.



Още вести за английското кралско семейство ще откриете
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР