Принципно не - с тези думи Стефан Янев отговори на

...
Принципно не - с тези думи Стефан Янев отговори на
Коментари Харесай

Стефан Янев промени позицията си към ГЕРБ: Нека не демонизираме никоя партия

" Принципно не " - с тези думи Стефан Янев отговори на въпроса дали има значение кои партии биха взели участие в възможна ръководеща коалиция, с цел да бъде подкрепена тя и от " Български напредък ".

" Посланието на българските жители при тази ниска изборна интензивност и при този вид парламент, който е показан от разнообразни партии без ясно болшинство, явно е това - " Седнете и се разберете, търсете формули на ръководство ", " добави някогашният длъжностен министър на защитата пред Нова телевизия. "

" Всеки вид е допустим, стига да носи стабилно ръководство, което най-малкото за едногодишен интервал да може да предложи решение, да изведе България от серията от рецесии, " отговори той на въпроса дали е допустимо държавно управление, формирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и БВ.

По-рано през месеца някогашният длъжностен министър на защитата бе показал, че при избор да поддържат мандат на " Продължаваме промяната " или ГЕРБ-СДС, от партията ще изчакат третия мандат. В интервала, в който той бе длъжностен министър председател (май 2021 - декември 2021), говореше за " разглобяване " на модела, заложен от Бойко Борисов. Сега, наподобява, позицията му е друга:

" ГЕРБ е българска партия. Какво са избрали българските гласоподаватели - виждаме го по резултатите. В този случай, в случай че ние продължаваме да демонизираме една или друга партия, не мисля, че това е работлив разговор. Трябва да намерим метод с присъединяване на оптимален брой показани партии в Народното събрание формула за ръководство, което да изведе страната от рецесията. "

Янев повтори, че " Български напредък " би приел всевъзможен тип коалиция, само че добави, че " по-скоро " ще се стигне до експертно държавно управление. Той отхвърли да предложи персона, която да застане отпред: " Опитвам се да не мисля в конкретика в този случай. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР