Принципите на международното право и морското право трябва да се

...
Принципите на международното право и морското право трябва да се
Коментари Харесай

Русия за Средиземно море: САЩ няма да позволи военен конфликт Гърция-Турция

Принципите на интернационалното право и морското право би трябвало да се съблюдават, разяснява съветският дипломат в Гърция Андрей Маслов, оповестява " Катимерини ".

Попитан за меморандума за съгласие сред Турция и Либия по отношение на морските зони, посланикът съобщи, че не желае да " влиза в подробни мнения " по въпроса, който би трябвало да бъде оставен на специалисти, само че " главният въпрос е да се съблюдават правилата на интернационалното право, в това число Лозанския контракт от 1923 година и Конвенцията на Организация на обединените нации за морското право от 1982 година "

Той е убеден, че няма да има въоръжен спор сред Гърция и Турция. " Невъзможно е това да се случи в границите на НАТО, защото Съединени американски щати в никакъв случай не биха позволили въоръжен спор. "

Говорейки за двустранните връзки, Маслов съобщи, че Гърция е обичаен и благонадежден сътрудник на Русия в Европа и двете страни могат да продължат да построяват връзките си " даже при антируската обстановка на глобите " от Европейски Съюз.

Той цитира ноемврийското посещаване на министъра на външните работи Никос Дендиас в Русия и поканата отправена към съветския външен министър Сергей Лавров, който ще посети Гърция през 2020 година

Посланикът показва енергетиката и туризма като двата съществени бранша на съдействие, като загатва особено за Elounda Hills на Крит - съветска инвестиция в размер на 408,5 милиона евро, най-голямата задгранична стратегическа инвестиция в Гърция към този миг - и Resort Skorpios, прочут като дом на починалия Аристотел Онасис в Гърция, инвестиция на стойност 165 милиона евро.

Във връзка с връзките сред Русия и Запада той изясни, че " виждаме, че има разумни страни, в това число Гърция, които схващат безизходицата на днешната обстановка " и изрази благодарност на Русия за " откритата позиция на гърците, че архитектурата на сигурността в Европа би трябвало включва и Русия. "

" Русия се интересува от многостранно съдействие с Европейски Съюз, стига да има интерес от страна на Европейски Съюз ", добавя посланикът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР