Принципът на близост не е дискриминационен. Това каза от парламентарната

...
Принципът на близост не е дискриминационен. Това каза от парламентарната
Коментари Харесай

Министърът на образованието е категоричен: Принципът на близост при приема в първи клас не е дискриминационен!

Принципът на непосредственост не е дискриминационен. Това сподели от парламентарната естрада министърът на образованието Красимир Вълчев в отговор на въпрос за приема на деца в детски градини и в първи клас в по-големите градове, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ От предходната седмица имаме решение на Комисията за отбрана от дискриминирането, която удостоверява това “, съобщи той.

„ Принципът не лишава правото на родителите да запишат детето си в друго учебно заведение, само че дава преимущество за записване в найблизкото учебно заведение “, изясни министърът.

„ Трябва да имаш опция да отидеш в учебно заведение, което е на рационално за пътешестване и напредване разстояние, изключително в по-слабо обитаемоте региони “, добави Красимир Вълчев. „ Принципът на непосредственост минимизира времето и разноските за напредване “, посочи той.

„ Може би през август ще предложим промени в наредбата, които ще бъдат в посока, когато по-голям брат или сестра до 7 клас е записан в едно учебно заведение, то за детето, което кандидатства същото учебно заведение, да бъде за него първа група “, сподели още просветителният министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР