Принципът на близост до училището не е дискриминационен. Всеки един

...
Принципът на близост до училището не е дискриминационен. Всеки един
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: 80% от децата в София бяха записани в най-близкото училище

Принципът на непосредственост до учебното заведение не е дискриминационен. Всеки един аршин може да се разгласи за дискриминационен. Той не лишава правото на родителите да запишат децата си в друго учебно заведение, само че дава преимущество за записването в най-близкото. Миналата година имаше редица злоупотреби, които лишиха децата, които живеят покрай учебните заведения до домовете си. Тази година това към този момент го няма. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ Близо 80% от децата в София бяха записани в най-близкото учебно заведение тази година “, разгласи просветният министър. Освен това ги няма опашките отпреди години, няма тези злоупотреби с адресните регистрации и месторабота.

Ваканциите няма да се понижават, стана ясно от думите му. „ Предлагаме удължена образователна година с две седмица за седмокласниците и по този начин те ще учат до 28 юни, а не както до момента до 15. Целта е учениците да имат задоволително време да вземат целия материал и да се приготвят “.

„ Имаме отрицателни демографски трендове в последните години, което докара до нова метаморфоза в някои учебни заведения. Увеличава се броят на българчетата, които учат зад граница, призна министърът, само че добави, чe прогнозата е, че до 5-10 години тази наклонност да се обърне. Той още веднъж подсети, че образованието е национална политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР